Иранският външен министър отмени планираното посещение до австрийския си колега

...
Иранският външен министър отмени планираното посещение до австрийския си колега
Коментари Харесай

Мюсюлманските държави се събират да обсъдят израелската агресия

Иранският външен министър анулира плануваното посещаване до австрийския си сътрудник във Виена . Решението е взето, откакто канцеларията и външното министерство на в спора на Израел с Хамас, оповестява АП.

Мохамад Джавад Зариф е трябвало да се срещне с австрийския си сътрудник Александър Шаленберг в събота сутринта, само че е отменил пътуването поради решението на австрийските водачи да развеят израелското знаме в петък. Говорителят на Шаленберг, Клаудия Туерчер, удостоверява информацията, " съжаляваме за това. "

През последните седмици към нуклеарното съглашение от 2015 година, ориентирано към усмиряване на опасенията по отношение на нуклеарните упоритости на Иран. Франция, Германия, Англия, Русия и Китай към момента са страни по това съглашение.

Заместник-министърът на външните работи на Иран Абас Арачи написа в туитър в Туитър, че Австрия " до момента беше превъзходен хазаин на договаряния ", само че беше " шокиращо и мъчително да забележим знамето на окупационния режим , който брутално умъртви десетки почтени цивилни, в това число доста деца единствено за няколко дни, над държавни офиси във Виена. "

Саудитска Арабия прикани външните министри на най-големия орган на мюсюлманските страни в света да проведат среща в неделя . Събранието ще разиска израелските актове на принуждение против палестинци и потреблението на мощ от израелската полиция против протестиращи в джамията Ал-Акса в Йерусалим.

Кралството ще бъде хазаин на виртуалната среща на върха, на която ще се съберат министри от 57-членната Организация за ислямско съдействие (ОИС), " с цел да обсъдят израелската експанзия на палестинската територия ", изключително актовете на принуждение наоколо до джамията Ал-Акса, заяви органът в събота.

ОИС със седалище в Саудитска Арабия включва страни Иран, Турция, Индонезия и редица страни с болшинство от мюсюлмани. Джамията Ал-Акса е едно от най-свещените места за исляма , е сензитивен и прочувствен въпрос за мюсюлманите по целия свят. ОИС е основана преди 51 години в отговор на нахлуване на еврейски екстремисти с палеж против джамията Ал-Акса в източен Йерусалим.
 Пета нощ на спора сред ХАМАС и Израел, армията порази военни цели на ислямистите
Пета нощ на спора сред ХАМАС и Израел, армията порази военни цели на ислямистите

В два огромни града беше оповестена паника...

Войнственото крило на " Хамас ", бригадите " Иззадин ал Касам ", което управлява линията Газа , разгласи офанзива против група израелски бойци в региона на еврейското населено място Кисуфим на югоизточната граница с Израел. Това заяви в събота палестинската радиостанция Саут Ал-Акса, представена от ТАСС.

Според нея ударът е нанесен с безпилотни летателни апарати " Шихаб " с експлозиви и минохвъргачни снаряди. Обясняват, че това е отговорът на " Хамас " на последните жертви и опустошения в бранша, по-специално в бежанския лагер Ал-Шата западно от Газа, където съгласно последните данни бяха убити 10 души, 8 от които малолетни вследствие на израелски обстрел.

По-рано в събота бригадите " Иззадин ал Касам " оповестиха изстрелването на " градушка от ракети " в посока градовете Ашкелон и Беер Шева , ситуирани в южната част на Израел.

Най-малко 139 души, в това число 39 малолетни, са убити и над 1000 са ранени вследствие на израелски обстрел на линията Газа от понеделник вечерта. Това заяви в събота Министерството на здравеопазването на крайбрежния анклав.
 Израел и Газа - Нетаняху разгласи, че офанзивата не е завършила
Израел и Газа - Нетаняху разгласи, че офанзивата не е завършила

Протести по света поддържат палестинците, държавни управления в Европа демонстрират взаимност с Израел

През шестте дни на спора радикали от линията Газа изстреляха най-малко 2300 ракети по израелските градове , към 1000 от които бяха прихванати от системата за противовъздушна защита " Железен ". Това заяви в събота пресслужбата на израелската войска.

" От началото на интервенция " Охранители на стените " от линията Газа в Израел са изстреляни към 2,3 хиляди ракети, от които 380 са паднали и са експлодирали в самата линия Газа . Системата за противовъздушна защита " Железен купол " е прихванала към 1000 ракети ", се споделя в изказване на военните.

Също по този начин, израелската система за противовъздушна защита прихвана в събота безпилотен летателен уред , цялостен с експлозиви, влетял на територията на Израел от линията Газа.

" Системата прихвана БЛА с експлозиви, който хвърча от линията Газа към Израел. Израелските военновъздушни сили проследяваха БЛА, до момента в който не бе прихванат ", добавя армията.

" Хамас " разгласи офанзива против израелски химически цех покрай границата с Газа

Израелските военни няма да предизвестяват авансово за началото на наземна операция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР