Иранският петролен танкер, горящ една седмица в Източнокитайско море потъна,

...
Иранският петролен танкер, горящ една седмица в Източнокитайско море потъна,
Коментари Харесай

Горящият ирански танкер потъна

Иранският петролен танкер, пламнал една седмица в Източнокитайско море потъна , а към мястото не престават да горят огромни количества нефт , оповестяват китайски медии, представени от " Ройтерс ".

Потъналият танкер " Санчи ", който пламтя след конфликт с товарен транспортен съд " все още към този момент е потънала ", оповестява Шанхайския избавителен морски център. Държаваната океанска администрация на Китай разяснява, че защото корпусът на кораба е нарушен, голямо количество нефт се е излял и гори , добавя " Синхуа ".

Администрацията добавя, че ще разшири обсега на мониторинга си и ще " откри бързо разпространяването на излятия нефт " .

Китайски избавителен екип съумя да изнесе две тела от танкера през вчерашния ден.

 Спасители съумяха да извадят тела на моряци от горящия танкер край Китай
Спасители съумяха да извадят тела на моряци от горящия танкер край Китай

Екип от ирански командоси се е включил към избавителните интервенции

Екипажът на " Санчи " се състоеше от 30 иранци и двама жители на Бангладеш. Китайският външен министър Ван И разяснява пред иранския си сътрудник по телефона, че " до момента в който има и 1% вяра, Китай ще продължи да поставя 100% изпитание " за избавяне и намиране на всички членове на екипажа.

Танкерът, благосъстоятелност на National Iranian Tanker Co, е пренасял съвсем 1 милион барела кондензат (ултра лек недопечен петрол) към Южна Корея.

Той се сблъска с товарният транспортен съд CF Crystal, който е транспортирал зърно от Съединени американски щати , на към 160 морски благи (184 километра) от крайбрежията на Китай покрай Шанхай.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР