Иранските власти конфискуваха паспорта на футболната легенда Али Даеи, след

...
Иранските власти конфискуваха паспорта на футболната легенда Али Даеи, след
Коментари Харесай

Иран конфискува паспорта на най-голямата си футболна легенда

Иранските управляващи конфискуваха паспорта на футболната легенда Али Даеи, откакто някогашният футболист се изрече в поддръжка на митингите за правата на дамите в Иран, оповестяват международните медии.

Поводът за дейностите на управляващите в Иран са мненията на именития състезател в Инстаграм, където приканва държавното управление да “реши проблемите на иранския народ, вместо да употребява репресии, принуждение и арести ”. Според информациите паспортът на Даеи му е бил върнат след няколко дни. Протестите на дамите в Иран избухнаха през септември тази година след гибелта на 22-годишната Махса Амини, задържана и измъчвана от нравстената полиция в страната поради това, че не носи своя хиджаб съгласно строгите наставления. Уличните прояви не престават и сега. 

Али Даеи е рекордьор по голове за националния тим на Иран със 109 гола в 145 мача.  Бившият състезател на Байерн (Мюнхен) и Херта (Берлин) до неотдавна държеше върха за най-вече голове за народен тим, преди достижението му да бъде усъвършенствано от Кристиано Роналдо за Португалия. Даеи беше спряган и за селекционер на иранския народен тим през миналото лято, само че в последна сметка локалната футболна федерация реши да остави хърватина Драган Скочич на поста.

ВИКТОР МИНЧЕВ

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР