Иранските служби арестуваха най-малко 8 души, които са свързани с

...
Иранските служби арестуваха най-малко 8 души, които са свързани с
Коментари Харесай

Иран арестува 8 души, свързани с ЦРУ

Иранските служби арестуваха минимум 8 души, които са свързани с Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати, заяви публичната медия IRNA, представена от " Ройтерс ".

Пояснява се, че арестите са осъществени по време на митингите през предходната седмица, свързани с покачването на цените на горивата.

" Амнести ": 146-ма починали при митингите в Иран

Организацията прикани интернационалната общественост да осъди насилието

" Тези детайли са били подготвени от Централно разузнавателно управление на САЩ в разнообразни страни под прикритието да станат публицисти ", отбелязва медията, базирайки се на Министерството на разузнаването.

" Шестима души са задържани, до момента в който са взели участие в безредиците и са изпълнявали заповеди на Централно разузнавателно управление на САЩ, а другите двама са арестувани, до момента в който са се опитвали да изпратят информация в чужбина ", добавя медията.

По-рано висшият водач на Иран аятолах Али Хаменеи съобщи, че Съединени американски щати стоят зад последните митинги в Ислямската република. Според него това е част от " интрига ", в която вземат участие американците.

Иранското държавно управление не разкрива информация за потърпевшите, задържаните и починалите при митингите против високите цени на горивата, които започнаха на 15 ноември. " Аменсти интернешънъл " оповестява, че минимум 143 души са убити.
 Иран задържа стотици опозиционни водачи
Иран задържа стотици опозиционни водачи

Протестите в ударената от тежки наказания страна избухнаха на 15 ноември

Според информация 200 000 души са взели участие в демонстрациите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР