Иранската страна придава особено значение на териториалната цялост на Армения

...
Иранската страна придава особено значение на териториалната цялост на Армения
Коментари Харесай

Мохамад Зариф: Териториалната цялост на Армения е червена линия за Иран

Иранската страна придава изключително значение на териториалната целокупност на Армения и смята за належащо съблюдаването на правата на всички нации в района. Това съобщи иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф по време на посещаване в Армения, където беседва с арменския си сътрудник Ара Айвазян, съобщи ТАСС.

" Зариф съобщи, че е належащо съблюдаването на правата на всички нации в района и сподели, че териториалната целокупност на Армения е алена линия за Иран ", се споделя в известие на пресслужбата на иранското външно министерство.

" Зариф също по този начин акцентира значимостта на независимостта и суверенитета на всички страни в района, включително и Армения ", се добавя в известие на ведомството.

Министърът изрази страдание от печалните човешки загуби при последното изостряне на спора за Нагорни Карабах и съобщи готовността на иранската страна да окаже всякаква помощ, съобщи Българска телеграфна агенция.

Преди Армения Зариф посети Азербайджан и Русия, а по-късно ще бъде в Грузия и Турция. В Грузия той ще има срещи с президентката Саломе Зурабишвили и с премиера Гиорги Гахария.

Той няма да има опция за среща с министъра на външните работи Давид Залкалиани, който е инфектиран с ковид, а ще беседва с негов заместник-министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР