Иранската държавна телевизия съобщи, че Техеран е изстрелял ракета носител

...
Иранската държавна телевизия съобщи, че Техеран е изстрелял ракета носител
Коментари Харесай

Иран изстреля ракета носител на сателит

Иранската държавна телевизия заяви, че Техеран е изстрелял ракета притежател на спътник, задвижвана с твърдо гориво, ден откакто Иран и Европейският съюз се споразумяха за обновяване договарянията за възкръсване на нуклеарната договорка от 2015 година, съобщи Асошиейтед прес.

Не е ясно по кое време и от кое място тъкмо е изстреляна ракетата, само че известието бе публикувано след появяването на сателитни фотоси, които демонстрират мерки на площадка за изстрелване, ситуирана в пустинята. 

Говорител на иранското министерство на защитата сподели, че ракетата ще събира данни в ниска околоземна орбита.

Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел посети Техеран в опит да съживи изпадналите в задънена улица договаряния за иранската нуклеарна стратегия. След консултациите в иранската столица Борел сподели, че в околните дни Съединени американски щати и Иран ще се върнат към договарянията. 

Това е вторият опит, който Иран организира с този вид ракети, отбелязва Ройтерс. Миналата година Съединени американски щати показаха угриженост, откакто Иран за първи път съумя да изстреля сполучливо ракета притежател на спътник, създадена в страната.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР