Иран възобнови обогатяването на уран в завода във Фордо. Това

...
Иран възобнови обогатяването на уран в завода във Фордо. Това
Коментари Харесай

Иран възобнови обогатяването на уран във Фордо

Иран възобнови обогатяването на уран в завода във Фордо. Това разгласи на уеб страницата си Организацията за атомна сила в страната.

От организацията подчертаха, че всички процеси се наблюдават и управляват от Международната организация за атомна сила. По този метод Техеран реализира 4-ата поредна стъпка от поетапното отдръпване от нуклеарното съглашение, подписано през 2015 година.

Според документа, Иран би трябвало да модернизира производството на постоянни изотопи във Фордо. Предполага се, че реконструкцията изключва опцията за потреблението на обекта за военни цели.

Бъдещето на иранската нуклеарна договорка обаче е под въпрос, тъй като предходната година Съединени американски щати едностранно се отдръпнаха от нея и постановиха строги стопански наказания на Техеран.

Възобновяването на процеса по обогатяването на уран е поредна стъпка от поетапното отдръпване на Иран от нуклеарното съглашение, подписано още от Русия, Китай, Германия, Англия и Франция, макар апелите им то да се съблюдава.
 Иран възобновява обогатяването на уран Иран възобновява обогатяването на уран
Иран ще стартира да обогатява уран в завода във Фордо. Това е четвъртата поредна стъпка от поетапното отдръпване на Техеран от нуклеарното съглашение, по...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР