Иран представи днес мобилна система за противоракетна отбрана домашно производство,

...
Иран представи днес мобилна система за противоракетна отбрана домашно производство,
Коментари Харесай

Иран показа собствена мобилна система за противоракетна отбрана

Иран показа през днешния ден мобилна система за противоракетна защита домашно произвеждане, съобщи Ройтерс, като се базира на публични медии.

Държавната телевизия сподели президента Хасан Рохани на церемонията по представянето на системата с огромен обхват "Бавар-373 " ( "Вяра-373 ") с ракети земя-въздух.

"Бавар-373 " бе избрана от ирански медии като съперник на съветската С-300.

Новата система бе показана в иранския Ден на националната отбранителна индустрия. Иран сътвори огромна оръжейна промишленост в условия на интернационалните наказания и ембарго, които му не разрешават да внася доста оръжия, отбелязва Ройтерс.

Западни военни анализатори настояват, че Иран постоянно преувеличава опциите на своите оръжия. Опасенията за иранската стратегия за балистични ракети с огромен обхват обаче способстваха за решението на Съединените щати да се отдръпват от интернационалното съглашение за иранската нуклеарна стратегия от 2015 година

Новата иранска система за противоракетна стратегия бе показана на фона на засиленото напрежение със Съединени американски щати.

През юни Иран смъкна американски безпилотен боен разследващ аероплан в Персийския залив с ракета земя - въздух. Иран увери, че дронът е летял над негова територия, само че Съединени американски щати споделиха, че той се е намирал в интернационалното въздушно пространство, напомня Ройтерс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР