Иран отложи погребението на генерал Касем Сулеймани след смъртоносна блъсканица

...
Иран отложи погребението на генерал Касем Сулеймани след смъртоносна блъсканица
Коментари Харесай

Иран отложи погребението на Сулемайни след смъртоносна блъсканица

Иран отсрочи погребението на военачалник Касем Сулеймани след смъртоносна навалица на поклонници.

Над 50 души са починали, а минимум 200 са ранени при скупчването на хиляди хора, пристигнали да изпратят главнокомандващия в последния му път.
Над 35 души бяха стъпкани и починаха на погребалната гала на Сулеймани Техеран разгласи Пентогона за терористична организация поради убийството на генерала
Причините за блъсканицата към този момент са неразбираеми.

Снимка: EPA

По улиците на Керман обаче – родния град на военачалник Сулеймани – се стекоха стотици хиляди хора. Те скандираха " Отмъщение ", " Смърт на Америка " и " Смърт на Израел ".

В същото време иранският парламент гласоподава спомагателни 200 милиона евро за " Ал Кудс " – звеното, ръководено от убития военачалник. Депутатите оповестиха още централното командване на американската войска и Пентагона за терористични организации.
Американският министър на защитата отхвърли Съединени американски щати да се изтеглят от Ирак Той отхвърли информацията от писмо за евакуиране на американските сили от странато
Вашингтон на собствен ред отхвърли виза на иранския външен министър за съвещание на Организация на обединените нации в Ню Йорк. И отхвърли информацията, че ще изтегли войските си от Ирак.

А в Брюксел външните министри на Франция, Германия, Англия и Италия се събраха незабавно, с цел да обсъдят рецесиите в Иран и в Либия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР