Иран отхвърли като безпочвени обвиненията на държавния секретар на САЩ,

...
Иран отхвърли като безпочвени обвиненията на държавния секретар на САЩ,
Коментари Харесай

Иран отрече връзка с нападението срещу саудитски петролни обекти

Иран отхвърли като безпочвени обвиняванията на държавния секретар на Съединени американски щати, че е виновен за вчерашното нахлуване с дронове над саудитски петролни обекти, за което поеха отговорност йеменските бунтовници хуси, предадe Българска телеграфна агенция.

" Тези обвинявания са лъжливи и неоснователни, а от дипломатическа позиция са неприемливи ", съобщи представителят на иранското външно министерство Абас Мусави. Той загатна, че те имат за цел да оправдаят " бъдещи дейности " против Иран.

Заради офанзивите над саудитски нефтопреработвателен цех и петролно поле Рияд бе заставен краткотрайно да понижи производството си на половина.
" Сауди Арамко " - компанията, чиято инфраструктура бе ударена - не е просто най-големият производител на нефт в света, а и една от фирмите с най-големи облаги, а офанзивата идва в миг, в който тя се готви да излезе на борсата.

Отговорност поеха бунтовниците хути в Йемен, които водят война против водена от Саудитска Арабия коалиция и са подкрепяни от Иран. Западът поддържа саудитската коалиция. Говорител на хутите съобщи пред основаната в " Бейрут " телевизия " Ал Масира ", че нападението е станало с 10 дрона и че може да има сходно и в бъдеще.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР