Иран обвини САЩ в лицемерие по отношение на правата на

...
Иран обвини САЩ в лицемерие по отношение на правата на
Коментари Харесай

Иран обвини САЩ в лицемерие

Иран упрекна Съединени американски щати в " двуличие " във връзка с правата на индивида, откакто президентът Джо Байдън съобщи, че ще наложи " спомагателни наказания " поради митингите против гибелта на Махса Амини.

БГНЕС напомня, че вълна от вълнения раздруса Иран, откакто 22-годишната кюрдка умря на 16 септември след ареста ѝ от нравствената полиция в Техеран.

Уличното принуждение докара до гибелта на десетки хора - най-вече протестиращи, само че също и членове на силите за сигурност - и до стотици арести.

" Щеше да е по-добре господин Джо Байдън да намерения малко за положението на човешките права в личната си страна, преди да прави филантропични жестове, макар че лицемерието не се нуждае от обсъждане ", съобщи представителят на външното министерство Насер Канани в обява в Инстаграм, за която оповестяват иранските медии.

" Президентът на Съединени американски щати би трябвало да се загрижи за многочислените наказания... против иранския народ, наказания, чието налагане е явен образец за закононарушение против човечеството ", добави той.

Канани реагира на изказване, оповестено от Белия дом, в което Байдън съобщи, че ще наложи неуточнени спомагателни ограничения против Иран по-късно тази седмица в допълнение към към този момент настоящите разрушителни наказания поради нуклеарните действия на Иран.

" Тази седмица Съединените щати ще наложат спомагателни разноски на причинителите на принуждение против мирни протестиращи. Ще продължим да държим иранските чиновници виновни и да поддържаме правата на иранците да стачкуват свободно ", съобщи Байдън.

" Съединените щати поддържат иранските дами и всички ирански жители, които въодушевяват света със своята храброст ", добави той.

Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменей упрекна Съединени американски щати и Израел, че подклаждат размириците в страната.

" Казвам ясно, че тези вълнения и неустановеност са инспирирани от Америка и окупационния, лъжовен ционистки режим, както и от техните платени сътрудници ", съобщи той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР