Иракските военновъздушни сили нанесоха смъртоносни удари по позиции на джихадистката

...
Иракските военновъздушни сили нанесоха смъртоносни удари по позиции на джихадистката
Коментари Харесай

Иракската авиация извърши удари позиции на Ислямска държава в Сирия


Иракските военновъздушни сили нанесоха смъртоносни удари по позиции на джихадистката формация " Ислямска страна " в Сирия, заяви канцеларията на иракския министър председател Хайдер ал Абади, представена от Франс прес в четвъртък.

В официално съобщение канцеларията на премиера уточни, че " ударите против бандите на ДАЕШ (акронима за ИД на арабски) са осъществени поради заплахата, която те съставляват за иракската територия и по разпореждане на министър-председателя ", който е главнокомандващ въоръжените сили.

Иракските въздушни удари са нанесени в съгласуваност с държавното управление на сирийския президент Башар ал Асад, съобщи за Ройтерс иракски боен представител. Иракски изтребители Ф-16 пресякоха границата и нанесоха удари в Сирия, сподели той.

На видеозапис, публикуван от иракските Военновъздушни сили, се виждат два изтребителя Ф-16 в акция.

" Тези набези демонстрират растящата дарба на въоръжените ни сили да преследват и унищожават терористите. Действайки по този метод, нашите сили избавят живота на хора и провалят проектите на ДАЕШ ", показва официалното съобщение от премиерската канцелария, без да разясни в коя част на Сирия са нанесени ударите.

" Тези рейдове ще спомогнат за ускорение на края на ДАЕШ в региона, откакто приключихме военно с тях в Ирак ", добавя официалното съобщение.

По-рано този месец министър председателят Абади съобщи, че Ирак ще вземе всички нужни ограничения, в случай че бъде застрашена сигурността му.

През декември предходната година Абади прогласи победа над ИД след тригодишни боеве, само че в някои пустинни региони покрай иракско-сирийската граница към момента има джихадистки убежища, а бойци от ИД не престават да провеждат засади, да правят убийства и бомбени атентати в Ирак.

Иракската авиация към този момент е нанасяла лимитирани удари против ИД в Сирия, напомня Агенция Франс Прес.

Сега Багдад е в положителни връзки с Иран и Русия - главните поддръжници на Асад в седемгодишната революция в Сирия, а се употребява със мощна поддръжка и от управляваната от Съединени американски щати коалиция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР