IPS панелът осигурява пълноцветни изображения и широки ъгли на видимост(снимка: ...

IPS панелът осигурява пълноцветни изображения и широки ъгли на видимост(снимка:

Philips 242B1G – „зелен” монитор, щадящ очите


IPS панелът обезпечава пълноцветни изображения и необятни ъгли на видимост
(снимка: MMD)

Новият 23,8-инчов екран Philips 242B1G, един от най-екологичните модели в линията B, към този момент е наличен на българския пазар. Проектиран за устойчива работливост, този екран е ориентиран към загрижените за природата експерти.

Щадящият околната среда и очите Philips екран реализира ново равнище на икономисване на енергия в допълнение към лекотата на потребление и образния комфорт с IPS панел , който обезпечава пълноцветни изображения и необятни ъгли на видимост.

Новият Philips 242B1G обезпечава забележителна спестовност на енергия, с помощта на ефикасния си дизайн. Неговите функционалности за икономисване на енергия употребяват подсветка с LED технология , която обезпечава нужната бляскавост и цветове, до момента в който употребява доста по-малко мощ. Мониторът е екипиран с пакет от технологии за спестовност като PowerSensor, LightSensor и хардуерен „ 0-вата ” ключ.

PowerSensor засича наличието или отсъствието на потребителя чрез безвредни инфрачервени сигнали и автоматизирано понижава яркостта на монитора, помагайки за икономисване на до 80% от цената на електричеството.

Технологията LightSensor проучва околната светлина и в следствие настройва яркостта на екрана.

Регулируемата стойка на монитора обезпечава стремежи комфорт при работа
(снимка: MMD)

Друга значима функционалност, която прави монитора изключително ефикасен за понижаване на въглеродния отпечатък, е бутонът за цялостно изключване. При превключването на „ 0-ватовия ” ключ потребителите могат изцяло да изключат техния екран от електрическата мрежа, което свежда потреблението до нула.

И това не е всичко. Истински загрижените за околната среда консуматори избират екологични и устойчиви материали, с цел да понижат дейно своя въглероден отпечатък и да предизвикват потреблението на модифицирани първични материали. Philips 242B1G е основан за тях.

Съставен от 85% рециклирани пластмаси и сертифициран по TCO Edge, Philips 242B1G е изцяло лишен от нездравословни вещества като живак, халоген (за да минимизира въздействието върху околната среда) и PVC/BFR.

В допълнение, всички опаковъчни материали на монитора са 100% рециклирани. Освен това моделът дава отговор на главните интернационалните стандарти като EnergyStar 8.0, EPEAT  и RoHS.

Philips 242B1G е формиран от 85% рециклирани пластмаси и изцяло лишен от нездравословни вещества
(снимка: MMD)

IPS панелът на Philips 242B1G е съвършен за разнообразни задания – от фото редактиране до уеб браузване и потребление на професионални приложения, където се изисква акуратност на цветовете и консистентна бляскавост. Отличава се с необятни ъгли на видимост от 178/178 градуса , което е изключително потребно при работа в екип.

За комфорта на потребителите, изключително тези, които прекарват доста часове пред монитора, моделът включва три функционалности за предотвратяване на очите, които понижават напрежението в тях:

Еко-мониторът Philips 242B1G е разполагаем на българския пазар от февруари на целесъобразна последна цена от 408 лева. с Данък добавена стойност.

Източник: technews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg