Ипрез август половината хотелиери са се възползвали от възможността да

...
Ипрез август половината хотелиери са се възползвали от възможността да
Коментари Харесай

Половината хотелиери са спокойни, че могат да посрещнат разходите си

Ипрез август половината хотелиери са се възползвали от опцията да предложат на клиентите си да употребяват в друго време направените по-рано резервации. Такава алтернатива са оповестили, че употребяват 51.7% от интервюираните през септември хотелиери от Националния статистически институт.

Общо 63.2% са декларирали желание да понижат цената на пакета услуги, а 49.3% - на нощувката.

По отношение на личния състав през последния месец анкетата записва понижение на ръководителите, които са понижили заплатите на чиновниците, съкращавил са ги или са ги пускали в някакъв тип отпуск.

Същевременно местата за настаняване, които са се възползвали от държавните ограничения за подкрепяне на работодателите, се усилват с 4.7 пункта.

В кратковременен проект (1 месец) 57.4% от интервюираните плануват да запазят личния състав си, а 38.4% от тях чакат да усилят заетите в местата си за настаняване.

През август 39% от шефовете регистрират, че няма смяна в приходите от активността им по отношение на предходния месец, до момента в който 34.8% показват, че са се нараснали.

През идващия един месец 44.1% от мениджърите предвиждат, че ще могат да обслужат " до 50% " от разноските за активността със лични средства, 34.3% от тях - " до 100% ", а 20.6% от интервюираните показват, че няма да могат да се оправят сами.

По отношение на бъдещата си интензивност в кратковременен проект през август 36.4% от ръководителите считат да продължат с актуалната си активност, 35.2% от тях считат да продължат да работят, въпреки и с понижен размер, 23% плануват краткотрайно да преустановят активността си, а 4.2% предвиждат да я прекратят.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР