Ionity, европейското съвместно предприятие на Volkswagen, BMW, Daimler и Ford,

...
Ionity, европейското съвместно предприятие на Volkswagen, BMW, Daimler и Ford,
Коментари Харесай

Автомобилни гиганти поставят 400 зарядни станции в Европа

Ionity, европейското взаимно дружество на Volkswagen, BMW, Daimler и Ford, е на път да конфигурира 400 зарядни станции за електрически коли в Европа до края на 2020 година и има проекти за още.

Компанията, която към момента не е печеливша, има за цел да конфигурира 400 станции за зареждане до края на идната година, като всяка от тях има към 6 обособени места за зареждане. Досега тя е конфигурирала 63 станции, а още 52 са в развой на създаване.

Групата е профилирана в станции за ултрабързо зареждане по европейските автомагистрали, като цели да се оправи с въпроса за зареждането, който дружно с цената на електрическите коли към момента се преглежда като причина, заради която търсенето до момента е било по-слабо.

Конкуренцията в инфраструктурата за зареждане на електрически транспортни средства, където играчите варират от петролни компании и инженерни конгломерати до компании за комунални услуги и производители на коли, ще нарасне още през идващите години.

По-рано тази година Shell закупи американските компании Greenlots след придобиването на NewMotion през 2017 година, което подреди петролната група като един от най-големите играчи в тази област.

Международната организация по енергетика пресмята, че броят на електрическите коли по пътищата ще се усили до 125 милиона до 2030 година, което ще усили търсенето на зарядни станции. По данни на МАЕ има съвсем 3 милиона частни зарядни устройства в домовете и на работните места и към 430 000 публични зарядни станции./economic.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР