Ioniq 5 ще бъде първият автомобил на компанията Motional, който

...
Ioniq 5 ще бъде първият автомобил на компанията Motional, който
Коментари Харесай

Ioniq 5 ще оперира като автономно такси от 2023 година

Ioniq 5 ще бъде първият автомобил на компанията Motional, който ще дава новата услуга за самостоятелни таксита. Технологичната компания, която е подкрепяна от Hyundai и Aptiv удостовери това през днешния ден и съобщи, че първите бройки ще бъдат налични през 2023 година, посредством приложението Lyft.
 Ioniq 5 ще оперира като самостоятелно такси от 2023 година

За да се случи това, всички електрически автомобили, които ще бъдат употребявани за плана ще преминат през обилни промени. Те включват инсталирането на друг хардуер и програмен продукт, който да способства за достигането на равнище 4 на самостоятелност. Различни радари и датчици ще бъдат конфигурирани в цялата кола, както и 360-градусови камери с видимост до 300м напред.

 Ioniq 5 ще оперира като самостоятелно такси от 2023 година

Въпреки, че формалните доставки на Ioniq към момента не са почнали, то от Motional към този момент тестват самостоятелните коли на пътя. Все още не са ясни всички промени, които интериорът ще претърпи, само че съгласно разнообразни източници, той няма да е доста по-различен от общоприетата версия, като към момента остава под въпрос, дали самостоятелното такси ще разполага с волан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР