IONIQ 5 на Hyundai предефинира електрическата мобилност • Изцяло новият електрически

...
IONIQ 5 на Hyundai предефинира електрическата
мобилност • Изцяло новият електрически
Коментари Харесай

Всичко за ... IONIQ 5 на Hyundai

IONIQ 5 на Hyundai предефинира електрическата мобилност

• Изцяло новият електрически IONIQ 5 CUV дебютира на онлайн международна премиера
• Дизайнът предлага нови прекарвания, възможни единствено със специфична BEV платформа
... Като нравствен правоприемник на Hyundai Pony, първият сериен автомобил на компанията, подчертавайки 45-годишното пътешествие на Hyundai и гледайки напред към бъдещето
... Екстериорът реализира уникални пропорции върху междуосие с дължина 3000мм, наблягайки характерната EV концепция
... Интериорът надгражда стандартите за комфорт и приложимост с еднакъв под и универсална централна подпора
• Отразява уговорката на Hyundai към екологично чисти коли, като използва екологични материали и вдъхновени от природата
• Осигурява висока динамичност и свръхбързо 400 V и 800 V зареждане
• Предоставя функционалност Vehicle-to-Load (V2L), която може да трансформира автомобила в зарядно устройство на колела

Дебютира IONIQ 5: новият изцяло електрически CUV на Hyundai по време на онлайн световно премиерно събитие. Като първият модел в новата марка IONIQ на Hyundai, посветена на напълно електрически автомобили (EV), IONIQ 5 слага пример за предефиниране на метода на електрическа мобилност с футуристична идея и иновативни функционалности.

IONIQ 5 е построен върху специалната електрическа платформа на Hyundai, наречена Electric- Global Modular Platform (E-GMP), която позволява да има неповторими пропорции като удължено междуосие. С E-GMP, IONIQ 5 предлага иновативен интериорен дизайн с екологични материали в доста допирни точки, високи нива на комфорт и всичко това е съчетано с ултра бързо зареждане и функция Vehicle-to-Load (V2L), както и усъвършенствани функции за свързване и помощ на лидера, които ще оферират висшо преживяване в автомобила, като същевременно гарантират ненадмината сигурност.

„ IONIQ 5 ще дава отговор на метода на живот без ограничения, като интензивно се грижи за нуждите на клиентите през цялото им пътуване “, сподели Thomas Schemera, изпълнителен вицепрезидент и основен маркетинг директор. „ Това е в действителност първият електрически автомобил, който предлага ново прекарване с иновативното използване на вътрешното пространство и модерните технологии. “

Нова епоха при дизайна
Прогресивният дизайн на IONIQ 5 представлява отклоняване от наложените стандарти, изследвайки нова независимост на дизайна, предлагана от специална платформа за EV коли. Като духовен наследник на Hyundai Pony, първият сериен автомобил на компанията, IONIQ 5 венчае 45-годишното странствуване на Hyundai, за да стане част от метода на живот на клиентите, създавайки връзка между миналото към сегашното и бъдещето. Това е предефинирането на безконечния дизайн, тематика, която ще се уголемява с повишаването на гамата на IONIQ.

Уникалният външен дизайн на IONIQ 5 се характеризира с музи от Hyundai Poly профил върху междуосие с дължина 3000мм. Това удължено междуосие изисква по-сложен метод за преобразяване на тази нова съразмерност в модерна типология на EV.

Предната част на автомобила е оборудвана с първия похлупак на Hyundai, който минимизира наличието на фуги сред панелите за оптимална аеродинамика. Предната ризница е дефинирана от привличаща вниманието V-образна форма, включваща отличителни дневни светлини (DRL), които осигуряват светлинен автограф, неповторим за IONIQ 5. Тези малки пикселовидни модули могат да бъдат намерени и в задната част на автомобила.

Отстрани дръжките на вратите се сливат с купето като автоматизирано излизат при нужда, с цел да се обезпечи изчистен дизайн и подобрена аеродинамична успеваемост. Концепцията на дизайна на IONIQ 5 показва поредния образец за дизайна на „ Параметрична динамичност “ на Hyundai, видян за първи път на напълно новия Tucson. Силната форма на С-колона, въодушевена от концепцията 45 на Hyundai, дава на IONIQ 5 командно наличие, ясно разпознаваемо от разстояние.

Аеро-оптимизираните джанти допълнително повтарят тематиката за дизайна и се предлагат в диаметър от 20 “, най-големите джанти, инсталирани в миналото на Hyundai. Те допълват съвършените пропорции на IONIQ 5, оптимизирани за E-GMP на Hyundai.

„ Ново преживяване за подвижност от следващото потомство - това беше мисията от първия ден, в който стартирахме този проект, да гледаме напред към хоризонта, но да останем фундаментално Hyundai, “ каза SangYup Lee, старши вицепрезидент и ръководител на Hyundai Global Design Center. „ IONIQ 5 е новата формулировка за безвремие, предоставяща обща нишка, свързваща нашето минало с сегашното и бъдещето. “

Темата „ Living Space “ минава през целия интериор, най-много въплътена от универсалната преносима централна конзола, която може да се плъзне обратно с цели 140 мм. Тя, дружно с равния под, където се съхраняват батериите, позволява по-голяма независимост на придвижване в автомобила.

IONIQ 5 е оборудван и с електронно регулируеми предни седалки. Седалките се накланят до оптималния ъгъл, предлагайки безтегловност за пасажера. Hyundai намали дебелината на предните седалки с 30 процента, осигурявайки повече място за седналите на втория ред.

Много от неговите интериорни допирни точки - седалки, облицовка, облицовки на врати, под и подлакътник - използват екологични материали, като рециклирани пластмасови бутилки и естествена вълна, екообработена кожа с екстракти на растителна основа и био багра с растителни екстракти.

Клиентите могат да избират всред девет външни цвята, в това число пет вдъхновени от природата нюанси, извънредни за IONIQ 5. Интериорът има три цветови варианти.

Мощно електрическо задвижване, подходящо за всеки клиент
IONIQ 5 се предлага с набор от мощни електрически конфигурации, които отговарят на потребностите на подвижността на всеки клиент, без взаимни отстъпки с динамиката. Клиентите могат да избират измежду две варианти за батерия: 58 кВч или 72,6 кВч, като и две разпределения на електрически мотори, или единствено със заден мотор, или с челен и заден двигател. Всички разновидности осигуряват изключителен електрически пробег и осигуряват оптималната скорост от 185 км/ч.

В горната част на гамата електрически двигатели има алтернатива за задвижване на всички колела (AWD), съчетана с батерия с капацитет 72,6 кВч, произвеждаща комбинирана мощ над

300 к.с. и 605 Нм въртящ миг. Тази конфигурация може да форсира от 0 до 100 км/ч за 5.2 сек.
Когато е оборудван със задно предаване (2WD) и батерия с потенциал 72,6 кВч, максималният
пробег на IONIQ 5 ще бъде към 470 ~ 480км*, в съответствие със стандарта за хармонизирана
лека процедура за тестване на леки превозни средства (WLTP). *Това е предвидена стойност. Официалните данни подлежат на финално тестване.
Ултра бързо зареждане на батерията заедно с новаторската функционалност Vehicle-to-Load (V2L)

E-GMP на IONIQ 5 може да поддържа инфраструктури за зареждане 400V и 800V. Платформата предлага 800V опция за зареждане като стандарт, дружно с 400V зареждане, без да са необходими допълнителни съставни елементи или адаптери. Системата за зареждане е първата патентована в света технология, която управлява мотора и инвертора, за да увеличи до 800V съгласуемост на зареждане.

Със зарядно устройство с мощ 350 кВ, IONIQ 5 може да зарежда от 10 до 80 процента само за 18 минути. Потребителите на IONIQ 5 трябва да зареждат автомобила единствено за пет минути, с цел да получат 100 км пробег, според WLTP.

IONIQ 5 дава и новаторска функционалност V2L, която разрешава на клиентите свободно да използват или зареждат всякакви електрически устройства, като електрически колела, скутери или къмпинг съоръжение, трансформирайки IONIQ 5 в зарядно устройство на колела. Функцията V2L може да достави до 3,6 кВ мощ. Портът V2L се намира под седалките на втория ред и може да се задейства, когато IONIQ 5 е включен. Втори V2L порт е ситуиран на порта за зареждане от външната страна на автомобила. Използвайки конвертор, клиентите могат да зареждат мощно електрическо съоръжение. Външният порт осигурява зареждане даже когато автомобилът е изключен.

Иновативна съгласуваност и помощ за водача за сигурност и улеснение
IONIQ 5 безпроблемно интегрира усъвършенствани технологии за подобрено цифрово потребителско преживяване. Интериорът е доминиран от двоен напълно конфигурируем цифров кокпит. Съставен от 12 “ сензорен екран на развлекателната система и 12 “ дигитален клъстер, който може да бъде персонализиран съгласно потребностите на клиентите. За първи път в Hyundai, IONIQ 5 разполага с екран с виртуална реалност (AR HUD), който всъщност превръща предното стъкло в екран.

IONIQ 5 е оборудван и със идващото равнище на Hyundai SmartSense, усъвършенствана система за подпомагане на лидера, осигуряваща най-високите равнища на сигурност и удобство на пътя. IONIQ 5 е първият модел на Hyundai, който предлага Highway Driving Assist 2 (HDA 2). Други системи за подкрепяне на шофирането включват усъвършенствана автономна спешна спирачка (FCA), асистент за отбягване на конфликт с обекти в сляпото леке (BCA), интелигентен асистент за ограничение на скоростта (ISLA), предизвестие за внимание на водача (DAW), помощник за дълги светлини (HBA) и други

Очаквайте IONIQ 5 в мрежата на Hyundai България през втората половина на 2021 година

*Източник: www.hyundai.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР