Investor.bgЖилищната собственост в световен план намалява, като в 22 от

...
Investor.bgЖилищната собственост в световен план намалява, като в 22 от
Коментари Харесай

Жилищната собственост в света намалява в последните 10 г.

Investor.bg

Жилищната благосъстоятелност в международен проект понижава, като в 22 от 36 развити страни е маркиран спад през последните 10 години, демонстрира изследване на английската застрахователна компания Swinton.

Румъния, Хърватия и Словакия са страните с най-голям дял на жилищна благосъстоятелност измежду изследваните страни от надлежно 97%, 91% и 90%. За сметка на това в Швейцария делът на наемателите е най-голям – 59%, следвана от Германия с 49% и Австрия с 45%.

Според данните на компанията 83,6% от българите имат жилището, в което живеят, а 16,4% населяват дом чартърен.

През последните 10 години Австралия е записала максимален растеж на жилищната благосъстоятелност в света с покачване от 86%, макар че жилищният пазар в страната претърпява сега най-големия си спад през последните 15 години. На второ място е Полша, където броят на притежателите на жилища е повишен с 35% през последните 10 години, и Япония със скок от 24%.

На другия полюс са Англия и Ирландия, където жилищната благосъстоятелност е записала спад от по 11%. Следват Дания и Исландия с намаляване от по 9%. В Словения, където през последно време жилищният пазар се нажежи, броят на притежателите на жилища се е намалил със 7%.

Iпоред проучването на Swinton по-високата междинна месечна заплата не води безусловно до по-висок дял на жилищната благосъстоятелност. В страни с висок витален стандарт като Швейцария броят на притежателите на жилища е по-малък от този в страни с по-нисък стандарт на живот. В съответния случай със Швейцария междинната месечна заплата доближава съвсем 5000 евро, само че единствено 43% от жителите на страната живеят в личен дом.

В същото време в България междинната месечна заплата е едвам 590 евро, само че жилищната благосъстоятелност доближава 83,6%, сочат данните на застрахователната компания. Според нея това значи, че има други основни фактори при вземането на решение за закупуване на жилище и то не е обвързвано единствено с приходите.

Целият разбор четете в  Investor.bg

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР