Инвестицията в Lego - с по-висока доходност от златото Избрани ...

Инвестицията в Lego - с по-висока доходност от златото Избрани

Инвестицията в Lego - с по-висока доходност от златото

Инвестицията в Lego - с по-висока рентабилност от златото Избрани неотворени комплекти Lego на вторичния пазар имат междинна годишна възвръщаемост от 11%Препоръчай (0)
Ако търсите добра инвестиция, хуквайте към… детските магазини. Изследователи от Висшето учебно заведение по стопанска система в Москва са открили, че определени неотворени комплекти Lego на вторичния пазар имат междинна годишна възвръщаемост от 11%. Това е повече от златото и акциите на някои огромни компании, съобщи БГНЕС.

Ръководител на проучването е Виктория Добринская. Тя споделя, че всичко е почнало поради заниманието на сина й.

"На първо място, цената на Lego непрестанно пораства ", споделя Добринская. "Така че през някои години кубчетата са донесли по-висока възвръщаемост, в сравнение с през други години. 11% е междинната годишна рентабилност, само че има някои комплекти Лего, които генерират възвръщаемост от 700%. Има и такива, които генерират негативна възвръщаемост. "

Има доста аргументи някои комплекти Lego да са скъпи - специфични издания като Millennium Falcon от Междузвездни войни да вземем за пример и други лимитирани серии.

Въпреки рекордните печалби, които може да имат колекционерите, другите почитатели също не би трябвало да се разочароват. Те могат да основат собствен личен евентуално скъп комплект посредством взаимния план на почитателите и компанията от 2008 година, наименуван LEGO Ideas. В него хората дават хрумвания за произвеждане на нови серии и в случай че бъде определен техен дизайн, получават 1% от авторските хонорари.

Брент Уолър от Бризбейн, Австралия, е един от тези хора. През 2014 година той проектирал и показал комплект Lego "Ловци на духове ".

От компанията поучават почитателите си да не се отчайват, в случай че не станат милионери, и припомнят, че Lego е редуциране от две датски думи, които дружно значат "играй добре ".

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg