Инвестицията в държавни бензиностанции при неясни условия не може да

...
Инвестицията в държавни бензиностанции при неясни условия не може да
Коментари Харесай

Радев: Държавните бензиностанции са далавера

Инвестицията в държавни бензиностанции при неразбираеми условия не може да подсигурява доходност, може би, може да подсигурява следващата спекулация. Това съобщи президентът Румен Радев, който през днешния ден е в Садово, съобщи кореспондентът на БГНЕС за района.

Президентът направи коментар по отношение на основаването на Държавна петролна акция. При неналичието на ясни и безапелационни планове, аз виждам на това като на една случка, разяснява Радев. По думите му тази стъпка демонстрира, че страната не се оправя в битката с картелите на горива и обезпечаване на ефикасна среда за свободна конкуренция. Ако ние ще строим държавни бензиностанции по метод, по който сега се строят автомагистрали, по-добре да не го вършим. Инвестицията в държавни бензиностанции при неразбираеми условия не може да подсигурява доходност, може би, може да подсигурява следващата спекулация, съобщи Румен Радев.

По мотив по-ниското Данък добавена стойност за хотели и заведения за хранене, президентът Румен Радев уточни, че нашата данъчна политика не е обективна, отдалечава ни от европейския модел, тъй като нашият модел натоварва данъчно бедните и хората в приблизително състояние. Крайно време е дебатът за прогресивното данъчно облагане да започва, уточни президентът.

В Садово президентът посети Института по растителни генетични запаси „ Константин Малков ”.

Съвременно конкурентноспособно селско стопанство не може да има без модерна агронаука. България е петата страна в света, която стартира да основава агронаука, съобщи Радев пред публицисти, откакто се запознае на място с процеса по предпазване на семена и лабораториите на института.

По думите на Радев, рецесията с COVID-19 изведе на напред във времето въпроса за хранителната сигурност. Радев е безапелационен, че българите не би трябвало да разчитат на импорт за своята издръжка. Земята ни е плодородна, би трябвало да заложим на нашите фермери. Това е огромната поука от тази рецесия, само че това няма да стане единствено с пожелания и обещания, нужен е правилен закон за земята и поземлените връзки, съобщи още президентът.

Според президента зеленчукопроизводството и овощарството би трябвало предпочитано да се подкрепят от страната. Трябва да има ясни и обективни критерии за разпределение на европейски и национални дотации. Трябва да създадем по този начин, че нашите фермери да изнасят модифициран артикул, а не примитивен, уточни още Радев.

Запитан за оценката му по отношение на разхлабването на органичителните ограничения след края на изключителното състояние, Радев отговори на въпроса с въпрос: Вие някъде чухте ли какви са критериите за разхлабване на ограниченията? Влязохме в безпорядък в изключителното състояние, излизаме с още по-голям безпорядък, съобщи президентът.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР