Инвестиция за над 80 млн. лв. планира високотехнологичната компания „Интуитив“,

...
Инвестиция за над 80 млн. лв. планира високотехнологичната компания „Интуитив“,
Коментари Харесай

Компания планира инвестиция за над 80 млн. лв. в Пловдивско

Инвестиция за над 80 млн. лева възнамерява високотехнологичната компания „ Интуитив “, водач в производството на техника за роботизирана хирургия и минимално инвазивните грижи. Компанията ще влага в построяването на съвременна индустриална база в Първомай, област Пловдив, с което ще усили индустриалния си потенциал на 3D ендоскопи за роботизирана хирургия и ще разшири развиването си в Европа. Инвестицията ще докара до откриване на повече от 100 нови работни места в Пловдив област, с капацитет да доближат над 300 в околните няколко години.

Първата фаза на капиталовия план бе показана на работна среща в Областната администрация на Пловдив. На срещата проведена от регионалния шеф Йордан Иванов участваха зам.-областният шеф Лъчезар Бакърджиев, шефът на Българската организация по вложения Богдан Богданов, кметът на община Първомай Николай Митков, представители на институциите в региона - Регионалната ревизия по околна среда и водите (РИОСВ), Басейнова дирекция - Пловдив, " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", Регионалната дирекция по горите - Първомай. Освен да се срещнат с инвестицията, срещата бе проведена, с цел да могат институциите да обезпечат оптималната експедитивност и подпомагане за осъществяването на плана.

Работни срещи, свързани с новия капиталов план са били извършени и в Министерството на нововъведенията и растежа

Новото оборудване ще усили индустриалния потенциал на 3D ендоскопи, употребявани световно в роботизирана хирургична система „ Да Винчи “ на „ Интуитив “, които досега се създават в Германия.

Подготвя се и меморандум за съдействие за осъществяване на капиталовия план „ Изграждане и опериране на индустриален обект за медицински ендоскопи в гр. Първомай “, който да бъде подписан сред Областната администрация на Пловдив и компанията вложител. Проектът ще има принос за икономическото развиване на целия район. Администрацията ще окаже координационна помощ при реализирането на инвестицията, като извършва своите отговорности, вписани в бъдещия меморандум, според пълномощията си и използваното законодателство и разпореждания.

Базирана в Сън Вали, Калифорния, компанията „ Intuitive “ е производител на системи „ Да Винчи “ за асистирана хирургия. Лекари от целия свят са приключили повече от 10 милиона интервенции и процедури, употребявайки „ Да Винчи “. Нарастващото търсене на роботизирани технологии в Европа и по целия свят в тази сфера е част от решението за разширение на индустриалните мощности на компанията.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР