Инвестиционно предложение за изграждане и управление на иновативен завод за

...
Инвестиционно предложение за изграждане и управление на иновативен завод за
Коментари Харесай

Nеxt.е.GО официално поиска да строи завод за електрически автомобили в Ловеч -

Инвестиционно предложение за създаване и ръководство на новаторски цех за сглобяване на електрически автомобили e.GO е постъпило в Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) в Плевен, заяви шефът ѝ инж. Зорница Йоткова в писмо от 23 май 2022 година до кметицата на Ловеч Корнелия Маринова.

Възложителят е " НЕКСТ.Е.ГО.БЪЛГАРИЯ " АД Ловеч, осведоми пресцентърът на община Ловеч.

Уведомлението е оповестено на адрес. От него излиза наяве, че бъдещият цех ще се намира в парцел в Индустриален парк " Балкан ", ситуиран в Северната промишлена зона на Ловеч. Площта на поземления парцел на завода е 173 511 кв. м. От нея към 17 250 кв.м. ще бъдат планувани за паркинг зони за чиновници и гости, за контролно-пропускателен пункт на камиони, паркинг за паркиране и товарене на готовите транспортни средства, паркинг с логистично предопределение и тестово тестване и други

На 10 юли 2021 година Кирил Петков, в качеството си на длъжностен министър на стопанската система, и представители на немската компания Nеxt.е.GО подписаха меморандум за създаване на цех за произвеждане на електрически коли в Ловеч. В него бе посочено, че инвестицията, привлечена от Автомобилния клъстер в България, ще бъде към 140 млн. евро, като до края на 2021 година се очакваше да бъдат разкрити 1000 нови работни места.

В Съвета на шефовете на " НЕКСТ.Е.ГО.БЪЛГАРИЯ " влизат братът на Кирил Домусчиев - Георги Домусчиев, Томас Бладес, Авто парк България, Тимо Вамиг, Матиас Пройс и Асен Хинов.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР