Инвестиционният интерес към компании, които имат ESG оповестявания и политики,

...
Инвестиционният интерес към компании, които имат ESG оповестявания и политики,
Коментари Харесай

Инвестиционният интерес към компании с ESG оповестяване е по-голям

Инвестиционният интерес към компании, които имат ESG оповестявания и политики, сега е по-голям, изключително към тези с положителни индикатори за резистентност. Това подтиква сдруженията, търсещи финансиране, да ползват ESG практиките и стандарти, даже и без да са наложителни за тях.

Това сподели доцент доктор Маню Моравенов, член на Съвета на шефовете и изпълнителен шеф на Българска фондова борса, разяснявайки пред профилирания уебсайт ESGnews.bg предстоящото нахлуване на ESG отчитането при борсово търгуваните компании в България.

БФБ е деен участник в ESG интеграцията на бизнеса в България, като борсата разгласих, че към този момент предлага изцяло решение в тази посока.
„ Целта ни е да предоставим задоволителен запас от помощни материали и подобаващи средства на българските компании, тъй че те да бъдат улеснени по пътя на своята резистентност “, сподели Моравенов.

Този повсеместен инструмент е построен върху три основи:
Насоки за ESG обявяване и отчитане, които да бъдат практическото пособие на фирмите с положителните практики на устойчивост;Oxygen – техническо средство за наложителния най-малко от ESG обявяване и отчитане;ESG рейтинг – отчитане на използване на Насоките за ESG обявяване и отчитане, и рейтинговане по методология и в партньорство с Refinitiv.
Цялото изявление с доцент доктор Маню Моравенов четете тук.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР