Инвестиционният фонд Berkshire Hathaway е изкупил обратно рекордно количество собствени

...
Инвестиционният фонд Berkshire Hathaway е изкупил обратно рекордно количество собствени
Коментари Харесай

Инвестиционният фонд на Бъфет е изкупил обратно рекордно количество собствени акции

Инвестиционният фонд Berkshire Hathaway е изкупил назад рекордно количество лични акции през второто тримесечие на годината, откакто пандемията от COVID-19 се е отразила отрицателно на активността на конгломерата, управителен от Уорън Бъфет, съобщи Си Ен Би Си.

От компанията оповестиха, че са изкупили назад акции на обща стойност 5,1 милиарда $ през месеците май и юни, като това включва акции клас Б за 4,6 милиарда $ и такива клас А за към 486,6 млн. $.

Това назад изкупване на акции е най-голямото за индивидуален интервал за Бъфет, като предходният връх е от последното тримесечие на 2019 година, когато компанията си върна акции за 2,2 милиарда $. Сумата в действителност е малко по-голяма от общия размер акции, изкупени назад от Berkshire за цялата 2019 година

Този ход на компанията на Бъфет идва на фона на тежък интервал за част от бизнесите, в които Berkshire държи дял. Оперативната облага на компанията е паднала с 10% през второто тримесечие до 5,51 милиарда $ против 6,14 милиарда $ за същия интервал на предходната година. Нетната и облага за тримесечието обаче е повишена до 26,3 милиарда $ по отношение на 14,1 милиарда през 2019 година

Фонда на Бъфет обаче може да се похвали със съществени вложения в някои от фирмите, които се показват най-добре от началото на пандемията. Акциите на Apple, които заемат 40% от портфейла на Berkshire, съвсем удвоиха цената си от 23 март насам. Книжата на JPMorgan Chase са поскъпнали с 27% за същия интервал, а тези на Amazon - с над 66%.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР