Инвестиционните портфейли на държавните пенсионни фондове в САЩ потънаха средно

...
Инвестиционните портфейли на държавните пенсионни фондове в САЩ потънаха средно
Коментари Харесай

Американските пенсионни фондове с най-големи загуби от 2009-а

Инвестиционните портфейли на държавните пенсионни фондове в Съединени американски щати потънаха приблизително със 7,9% през последните 12 месеца до 30 юни. Те записват най-лошата динамичност след 2009 година на фона на огромен спад на финансовите пазари, написа MarketWatch, цитирайки данни от Wilshire Trust Universe Comparison Service.

Най-лошите резултати и главните загуби са настъпили през второто тримесечие на 2022 година, когато опасенията по отношение на високата инфлация и отслабващия световен стопански напредък се ускориха на международните пазари. Освен това спадът засегна както акциите, по този начин и облигациите, които са главните принадлежности за огромните фондове.

За второто тримесечие на т.г. капиталовата загуба на фондовете, ръководещи пенсионните спестявания на чиновниците в обществения бранш, възлиза на 8,9% - това е най-лошият тримесечен резултат от началото на пандемията от ковид.

Загубите в обществените пенсионни фондове значат, че щатските и общинските държавни управления ще би трябвало да усилят вноските си, с цел да покрият празнината и да изплащат пенсии. За да създадат това, те ще би трябвало или да покачат налозите, или да понижат други разноски, отбелязва MarketWatch.

В същото време доста фондове към този момент бяха губещи в дълготраен проект, заради което трябваше да изградят по-агресивни тактики, с целева годишна възвръщаемост от към 7%. В резултат на това междинният дял на дяловите вложения в акции измежду държавните фондове доближи 57% в края на юни, демонстрират данни на Wilshire.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР