Инвестициите в ценни автомобили са по-добро капиталовложение от банковите трезори,

...
Инвестициите в ценни автомобили са по-добро капиталовложение от банковите трезори,
Коментари Харесай

Звезди падат от тавана на Rolls-Royce

 22-1-6kol

Инвестициите в скъпи коли са по-добро инвестиране от банковите трезори, тъй като цената на положителните и рядко срещани коли пораства по-бързо от лихвите. Увеличеното търсене на колекционерски модели предизвика Rolls-Royce да сътвори лимитирана серия Wraith Luminary Collection от 55 екземпляра. Те са направени с доста високо равнище на ръчен труд в индустриалния развой и съставляват същински произведения на изкуството за ценители с дълбоки джобове, подготвени да заплатят към 400 000 евро за този преносим монумент на автолукса.

 22-3-6kol

Автомобилите от серията Wraith Luminary Collection са боядисани със специфичен сив лак, който „ оживява ” и стартира да свети в медни тонове при изгрев и залез слънце. Ефектът се дължи на железни частици в боята, защото те отразяват светлината по друг метод според от ъгъла на падащите слънчеви лъчи. Художници нанасят на ръка надлъжните декоративни линии по каросерията, които на предните калници съдържат стилизирано изгряващо слънце, а цветът им е идентичен с кожената тапицерия в интериора.

 22-1-6kol

Друга отличителна характерност на колекционерското издание е употребяваната в пътническата кабина дъбова дървесина, определена поради дълбоката цветна плътност и висока компактност. Това не е инцидентно, защото дървените фурнири на вратите са перфорирани и в дребните отвори са конфигурирани 176 на брой светлинни LED тела. Заедно с сходните LED светлинки по тавана вид „ звездно небе ” в купето се оформя сериозна светлинна апаратура.

 22-4-6kol

„ Звездното небе ” не е нещо ново за Rolls-Royce и се предлага като екстра, само че тук цялата LED система е усъвършенствана и обогатена. Общият брой на LED светлините по тавана доближава 1340 единици, които проблясват и светят с друг интензитет. Електронните инженери са прекарали дълго време, с цел да изготвят логаритъм, по който светлинките проблясвят по метод, създавайки резултат на падащи звезди. Тези „ звезди ” падат случаен ред и са видни от всяко място за пасажерите.

 22-2-6kol

Много забавно е и решението на дизайнерите да тапицират тунела сред седалките и част от вътрешните панели на вратите с тъкани влакна от неръждаема стомана. Тези повърности основават висока класа и ексклузивност. Металните нишки имат диаметър от 0,08 до 0,19 милиметра и са преплетени под ъгъл тъкмо 45 градуса. Само изработването на тези съставни елементи лишава по три дни на автомобил, а процесът се прави в особено пригодено помещение.

 22-5-6kol

Специалната серия употребява техниката на общоприетия модел Wraith, чиято базова цена е 360 000 евро. Най-луксозното купе в света разполага с мотор V12 с размер 6600 кубика и мощ 632 конски сили, 8-степенна автоматизирана трансмисия и задно предаване. Ускорението от 0 до 100 км/ч лишава 4,6 секунди, оптималната скорост е 250 км/ч.

 22-7-6kol
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР