Инвестициите в инфраструктурни обекти в Китай са забавили нарастването си

...
Инвестициите в инфраструктурни обекти в Китай са забавили нарастването си
Коментари Харесай

Инвестициите в Китай забавят темпото

Инвестициите в инфраструктурни обекти в Китай са забавили повишаването си през август до невиждани равнища, съобщи Франс прес.

Това е обезпокоителен знак за азиатския колос, защото този основен мотор за икономическия напредък на страната дерайлира в разгара на комерсиалната война със Съединени американски щати.

Публикуваните данни на Националното статистическо бюро на Китай удостоверяват компликациите, пред които е изправена втората стопанска система в света, макар че потреблението и промишленото производството устояват в изискванията на рецесия.

За интервала януари-август вложенията в дълготрайни активи са се нараснали с 5,3 % на годишна основа, съобщи BTA. Това е по-слаб ритъм спрямо първите седем месеца на годината, когато за този индикатор бяха регистрирани +5,5 %.

Едно тревожно задъхване на стопанската система: този индикатор мери разноските в недвижими парцели, транспортна инфраструктура, промишлени производства. Това са стълбовете на китайския стопански напредък, които постоянно са захранвани от държавни вложения.

Отчетеното закъснение не дава отговор на упованията на интервюираните от организация Блумбърг анализатори, които предвидиха леко нарастване (+5,6 процента).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР