Инвестициите в емблематични имоти по принцип се смятат за верен

...
Коментари Харесай

Бившата "резиденция" на Пеевски хотел "Берлин" се продава като апартаменти

Инвестициите в емблематични парцели по принцип се считат за правилен ход по време на рецесия. Дали ще е по този начин и със знаковия хотел " Берлин парк Витоша " в софийския квартал Бояна, евентуално може и да се спори. Апарт хотелът покрай влиятелната ул. " Беловодски път " беше прочут до неотдавна като персонална резиденция на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски и се беше трансформирал в синоним на подмолното му въздействие. А през вчерашния ден Съединени американски щати непосредствено го упрекнаха в корупция и му постановиха наказания по закона " Магнитски ". В момента част от хотела, който в пакет с други парцели беше трансфериран през март, се продава като жилища, оповестява публикация на оградата му.

" Не е правилно, че го продава частен правосъден реализатор, каквито запитвания има. Продавам го извънредно аз и покупко-продажбите са безусловно чисти и се вършат по формален път ", разяснява Грациела Миладинова, сътрудник в организацията за недвижими парцели " Рея интернешънъл ", чиито телефонен номер е на обявата.

Апартаментите в " Берлин " са на пазара от към 40 дни. Това е малко след времето, по което Делян Пеевски се раздели с парцелите си в България, в това число и хотел " Берлин ". В договорка от началото на март сдружението " БЛ - ритейл риъл естейт ", което е шапка на недвижими парцели, свързани с депутата, стана владеене на " Ейч пропърти ", което през друго сдружение, е благосъстоятелност на Деян Калинов..
На свободния пазар
На уеб страницата на " Рея интернешънъл " " Берлин " е препоръчан като " Затворен комплекс кв. Бояна ". В продажба са 26 жилището в две тела А и Б на комплекса. Цените са в границите сред 1500 и 1800 евро на кв. м, и наподобяват атрактивни за постройка ново строителство (от преди 11 г.) в този регион на София. Апартаментите са най-вече с една и две спални - сред 63 кв. м и 175 кв м, на цени от 97 до 320 хиляди евро. Има и многостаен апартамент от 500 кв. м. за 839 хил евро.

" Посъветвахме продавача да даде разумни цени. Смятаме, че стоим добре на пазара, тъй че цените съвсем не подлежат на коментар. В момента постройката е леко нелицеприятна, тъй като в нея текат преустройства. Тя беше " апарт хаус ", само че малко хора биха желали да си купят апартамент с една спалня. Предпочитат с две или с три, тъй че сега сплотяваме жилища ", изяснява Грациела Миладинова.

По нейна информация таксата за поддръжка на зелените площи, за разчистване и защита на този стадий е 1.70 лв. месечно на кв. м. Каква ще е отсега нататък зависи от новия притежател на общите елементи, а след това и от общото заседание на новите притежатели на жилища.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР