Инвестициите в дълготрайни активи на централно администрираните държавни предприятия в

...
Инвестициите в дълготрайни активи на централно администрираните държавни предприятия в
Коментари Харесай

Инвестициите в дълготрайни активи на големите държавни предприятия са нараснали с 5,6% за първите 11 месеца на 2021 г.

Инвестициите в дълготрайни активи на централно управляваните държавни предприятия в Китай са се нараснали с 5,6% на годишна база до 3,6 трилиона юана (531,74 милиарда долара) през първите 11 месеца на 2022 година, демонстрират данни от Комисията за контрол и ръководство на държавните активи.

Инвестиционната конструкция на държавни предприятия бе усъвършенствана предходната година, като вложенията в стратегически нововъзникващи промишлености остават на високо равнище, заемайки повече от 20% от общия размер, уточни Пън Хуаган, представител на комисията. Инвестициите в коли с нови сили, връзки и произвеждане на електроника поддържат двуцифрен растеж, добави той.

Централно управляваните държавни предприятия ще продължат да усилват вложенията си в браншове като облачни калкулации, широколентова инфраструктурна мрежа, 5G и 6G, промишлен интернет, съоръжение от висок клас, осведомителни технологии от ново потомство и нови материали.

Приходите на тези компании са се нараснали с 8,3% на годишна база през 2022 година, до момента в който облагите са нарастнали с 5,5% по отношение на миналата година.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg