Инвестициите в бизнес имоти в държавите от ЦИЕ достигнаха 3.3

...
Инвестициите в бизнес имоти в държавите от ЦИЕ достигнаха 3.3
Коментари Харесай

Какви имоти купуват инвеститорите

Инвестициите в бизнес парцели в страните от ЦИЕ доближиха 3.3 милиарда EUR през първото тримесечие на настоящата година. За първото полугодие те възлизат на 5.5 милиарда EUR, т.е. единствено 3% под записаните рекордни стойности за същия интервал на 2018 година Чехия и Унгария са с най-голямо нарастване на вложенията - надлежно 83% и 35%, по отношение на първото полугодие на миналата година. В Полша се следи противоположния тренд – 20% спад през интервала, сочат данните на Colliers International. На пазарите в Румъния, Унгария и Словакия, след слабото първо тримесечие, все още е налице усъвършенстване.

Интересът към бранша на офис площите господства в ЦИЕ през тази година. Инвестициите в него са се нараснали с 43% на годишна база. Индустриалните площи означават растеж от 26% през второто тримесечие, а удобното развиване на бранша на хотелите продължава (+320%). Нарастващият, въпреки и с умерени темпове, Брутният вътрешен продукт подкрепя разрастването на тези браншове. Търговските площи записват усъвършенстване спрямо първото тримесечие, само че към момента са с 69% под стойностите си по същото време предходната година.

Притокът на капитали от Азия се усилва за сметка на фондовете от ЦИЕ. Трансграничните транзакции с Полски капитал и вложенията от страна на локални компании в Полша са незначителни като размер. Американските фондове остават чисти продавачи, до момента в който тези от Обединеното Кралство и Западна Европа стават чисти купувачи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР