Инвеститорите се бяха отказали от България, защото им е пречело

...
Инвеститорите се бяха отказали от България, защото им е пречело
Коментари Харесай

Инвеститорите се бяха отказали от България заради корупцията, смята министър Лорер

Инвеститорите се бяха отказали от България, тъй като им е пречело огромното равнище на корупция и неналичието на експерти. Сега имаме поток от вложители и такива, които се връщат, сподели през днешния ден пред Би Ти Ви министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер.

Сред тях е турски вложител, който желае да прави транспортни средства в България, както и подобен, който прави изкуствени нишки. " Той желае освен да си придвижи завода в България, а и софтуерните разработки и да работи с нашите научни институти ", добави Лорер.

Министърът посочи, че министерството на нововъведенията ще работи в тясна връзка с Министерството на образованието. " Важно е България да промени позицията си - нововъведенията да работят с МОН, с цел да има повече и по-образовани фрагменти, с цел да дойдат по-качествени компании ", мнението на Даниел Лорер.

По неговото мнение обстановката в Българската банка за развиване е спокойна, като тя извършва задачата си - да се подкрепя дребният и междинният бизнес. " Направихме помощ за енергийния бранш, остава за розоварите, ресторантьорите и други Първите пари от Плана за възобновяване и резистентност ще са за индустриалните зони - имаме намерение да се развиват в нови райони, където има интерес ", изясни Лорер. Според него и от вложителите се чува въпросът кой ще работи в заводите им и по тази причина високата имунизация е значимо изискване, с цел да дойдат вложения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР