Инвеститорите приветстваха обещанието на новия главен изпълнителен директор на UniCredit

...
Инвеститорите приветстваха обещанието на новия главен изпълнителен директор на UniCredit
Коментари Харесай

Unicredit планира да изплати 16 млрд. евро на акционерите си

Инвеститорите приветстваха обещанието на новия основен изпълнителен шеф на UniCredit Андреа Орсел да им върне най-малко 16 милиарда евро до 2024 година. UniCredit възнамерява да генерира задоволително нов капитал, с цел да изплати като пари в брой и назад изкупуване на акции съвсем две трети от пазарната си стойност към своите акционери, оповестява .

Това в огромна степен ще компенсира вложителите в банката, откакто през 2017 година някогашният началник Жан-Пиер Мустие събра 13 милиарда евро от акционерите, с цел да финансира преструктурирането на UniCredit.

Италианската банка възнамерява облагата й да надхвърли 4.5 милиарда евро през 2024 година. Предвиденото приблизително годишно увеличение на облагата е от 10%, като UniCredit счита да понижава разноските си с 500 млн. евро в идващите две години, да не влага в цифровизация и да не усилва заплатите, което ще добави към 1.1 милиарда евро към приходите й.

Тъй като нивото на лихвените проценти не се чака да се възстанови в рамките на периода на проекта, италианската UniCredit ще заложи на таксите по разнообразни артикули и услуги, в това число в подразделенията си за ръководство на активите и застраховките, като възнамерява да усили приходите си от такси с 2% годишно.

Намалявайки рисково претеглените активи с към 15 милиарда евро през идващите три години, UniCredit ще заложи на бизнес на консултантски бизнес и вложения на финансовите пазари, за да увеличи възвръщаемостта на личния капитал до 10% през 2024 година спрямо около 7% тази година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР