Инвеститорите от Goldman Sachs се запознават с марката Rothy’s през

...
Инвеститорите от Goldman Sachs се запознават с марката Rothy’s през
Коментари Харесай

Обувки от пластмасови бутилки

Инвеститорите от Goldman Sachs се срещат с марката Rothy’s през август 2018-а и незабавно я харесват. Една от служителките в капиталовия екип към този момент има чифт комфортни, красиви пантофки на младия бранд. Те освен са ушити, само че и съединени като високотехнологични маратонки. Впрочем по време на срещата с Goldman Sachs Rothy’s към този момент се радва на известност в обществените мрежи. В последна сметка подразделението на банката за ръководство на активи купува дял от бранд за 35 млн. $.

Rothy’s е плод на въображението на двама души от Wall Street. Техният артикул е някъде сред деловия жанр и athleisure (от athletics и leisure - спорт и свободно време). Екологичното произвеждане и работещата интернет тактика карат притежателите на компанията да имат вяра, че ще завършат 2018-а с облага от 140 млн. $. В мащабите на американския пазар Rothy’s към този момент е засенчила Tod’s, само че отстъпва на империята за пластмасови обувки Crocs. Засега е продала към 1.4 млн. чифта пантофки, само че да не забравяме, че в Съединени американски щати живеят към 165 млн. дами. "Бизнесът върви нагоре ", твърди съоснователят на марката Рот Мартин.

Обикновено качеството на обувките Rothy’s се дефинира с думите комфортни, стилни, лесни за пране, екологични. Всичко това се реализира от преработката на пластмасови бутилки, които са надали не единствената суровина. От вторична пластмаса се вършат тънките влакна, с които трикотажната машина "оплита " за 15-20 минути пластмасовата поставка. Полученият външен пласт се зашива ръчно към подметката и готовите чифтове се изпращат напряко към потребителя или в единствения офлайн магазин на Rothy’s в региона Pacific Heights на Сан Франциско.

Процесът е елементарен, ефикасен и на практика лишен от боклуци и огромни разноски. В началото лъвският дял от времето и забележителна част от средствата лишава организирането на доставките. "Можех да направя мобилен телефон по-бързо ", спомня си Мартин.

Той е притежател на изложба за съвременни мебели и последовател на минималистичния, функционален дизайн. Със настоящия си сътрудник - Стивън Хоутърнуейт, се срещат посредством съпругите си, които непрестанно се оплаквали, че не могат да си купят хубави пантофки. Мъжете се заели да решат този проблем, макар че пазарът към този момент бил залят от разнородни женски обувки без ток. Но по думите на Мартин липсвали модели, съчетаващи стила и удобството. Той изпратил писма на 25 души от художествените среди. А Хоутърнуейт написал до 25 капиталови банкери и двамата се сдобили с 2 млн. начален капитал.

Пластмасовите нишки били поръчани на американски и китайски фабрики за преправка. Производството трябвало да стартира в щата Мейн, един от дребното останали оазиси на обувната индустрия в Съединените щати. Но бизнесмените бързо разбрали, че влакната се "държат " друго според от цвета, в който са боядисани. Това пък провокирало редица компликации измежду локалните експерти, привикнали да работят с кожа. Заради дребното материали, които компанията се принудила да поръчва от чужбина, не съумяла да получи статута "Произведено в Съединени американски щати ".

През януари 2017-а Rothy’s открива лично произвеждане в Китай с девет чиновници. След няколко месеца съумява да притегли 7 млн. $ вложения. Оттогава компанията прави вероятното и невъзможното, с цел да удовлетвори търсенето, изключително откакто дамата на принц Хари - Меган Маркъл, се появи в края на 2018-а в Австралия с пантофки на Rothy’s. Днес във фабриката на марката работят 450 души и 156 машини, които плетат обувки по 22 часа на денонощие. Бесният темп се подхранва от дейното промотиране в обществените мрежи.

Компанията навлиза на пазара, изминавайки лъкатушен и скъпо струващ път, само че в последна сметка таман това й оказва помощ. Разчитайки на доставчиците, Rothy’s се наемала да извършва великански поръчки и от време на време трябвало да се чака, до момента в който създаде поръчаната серия обувки. Сега тя може да разгласява сутринта на уеб страницата си нов модел или цвят, да оцени търсенето доникъде на деня и да изпрати първия чифт до четири дни. "Това работи необикновено бързо - изяснява Мартин. - На другите играчи им се постанова да вършат тези прогнози за тримесечия напред. Те непрестанно страдат от свръхпроизводство или от дефицит на подготвена продукция ". Докато Rothy’s постоянно има към 60 цвята и модела, измежду които купувачите да избират.

Клиентите на марката към този момент са извоювани и Мартин счита, че е пристигнало време да им се предложи освен това. Мнението му се споделя и от Goldman Sachs, тъй че наред с създаването на сезонните модели се преглежда и опцията за производството на облекла и аксесоари. Парите, привлечени от Goldman, ще послужат и за откриването на нови магазини, както и за обезпечаването на достъп до задграничните пазари.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР