Инвеститорите и политиците не осъзнават колко силно ще бъде ударена

...
Инвеститорите и политиците не осъзнават колко силно ще бъде ударена
Коментари Харесай

Новият щам на коронавируса ще нанесе силен икономически удар

Инвеститорите и политиците не осъзнават какъв брой мощно ще бъде ударена европейската стопанска система от новия вариант на ковид, предизвести един от най-големите макро хедж фондове в света - Element Capital Management LLC.

Пазарният пълководец на фонда счита, че прогнозите за напредък на стопанската система би трябвало да бъдат орязани поради разпространяването на новия вид на COVID-19, който основава големи проблеми във Англия, а редица страни от Стария континент още веднъж се насочват към режим на локдаун.

Това, което виждате през днешния ден във Англия и ще видите в по-голямата част от континентална Европа, не мисля, че политиците и вложителите в действителност схващат какво в действителност се случва. Актуализират ли се икономическите прогнози за второто тримесечие, с цел да отразят доста по-лоши резултатите във връзка с стопанската система? В прогнозите има доста малко индикации за утежняване ", подчертава Колин Тейххолц, представен от " ".

Песимистичната вероятност на Тейххолц произтича от ниските равнища на имунизация в Европейски Съюз, като страни като Германия, Франция и Испания изостават от темповете на имунизации в Съединени американски щати и Англия.

Премиерът на Англия Борис Джонсън предизвести в петък, че новият вид може да е по-смъртоносен и по-заразен от по-ранната вълна на вируса.

Президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард предходната седмица разказа новите разновидности на вируси от Обединеното кралство и Южна Африка като „ не толкоз позитивни “ фактори, които „ могат да изискват по-строги ограничения “. Лагард въпреки всичко чака годината да завърши с 3.9% стопански напредък, а от Element Capital считат, че прогнозата й е много допустима.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР