Инвеститори в Microsoft настояват за по-голяма данъчна прозрачност на компанията ...

Инвеститори в Microsoft настояват за по-голяма данъчна прозрачност на компанията

Инвеститори в Microsoft настояват за по-голяма данъчна прозрачност на компанията

Инвеститори в Microsoft упорстват за по-голяма данъчна бистрота на компанията Те желаят да получат подробна финансова информация за плащаното от колоса в обособените държавиПрепоръчай (0)
Инвеститори, ръководещи активи за над 350 милиарда $, упорстват Microsoft да разгласява по-прозрачна данъчна и финансова информация, до момента в който софтуерният колос е все по-критикуван в международен мащаб поради данъчните си въпроси, предава Ройтерс.

Резолюция на акционерите за данъчната бистрота е била подадена до Microsoft преди годишната среща на акционерите тази година, твърди уредникът на акцията - английската Pensions & Investments Research Consultants (PIRC).

Инвеститори, в това число Nordea, AkademikerPension и Greater Manchester Pension Fund, са подкрепили резолюцията, твърди PIRC.

В нея се приканва компанията да разгласява финансова и данъчна информация за обособените страни оттатък вътрешния пазар Съединени американски щати, тъй че вложителите да могат да оценят дали компанията заплаща обективен дял налози и да разпознават всевъзможни опасности, подбудени от данъчни промени.

Резолюцията също по този начин приканва Microsoft да сътвори отчет за данъчната бистрота, в сходство с данъчните стандарти на Global Reporting Initiative.

Подобна резолюция е подадена и към софтуерния колос Cisco, твърди PIRC.

През май вложители гласоподаваха резолюция за бистрота на годишната среща на вложителите на Amazon, само че тази и други инвеститорски резолюции не получиха задоволителна поддръжка, с цел да минат.

Microsoft и Cisco не са открити незабавно за коментар.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg