Инвеститорът, за когото арестуваната кметица на „Младост” Десислава Иванчева съобщи,

...
Инвеститорът, за когото арестуваната кметица на „Младост” Десислава Иванчева съобщи,
Коментари Харесай

Инвеститорът, подал сигнала срещу Иванчева: Искаше подкуп от 250 000 евро

Инвеститорът, за който задържаната кметица на „ Младост” Десислава Иванчева заяви, че е подал сигнала против нея, удостовери това пред " Нова телевизия ". Александър Ваклин сподели, че точно той е бил изнудван да заплати рушвет от 250 000 евро.
„ Поведението на кмета беше необикновено безсрамие. Просто тя трябваше да бъде спряна, тъй като щеше да повлече след себе си и други институции”, съобщи Ваклин. И разясни, че е сезирал органите на реда за искане на 250 000 евро за съобщителна процедура.
Ваклин съобщи, че по закон въпросната процедура би трябвало да се реализира за 2 седмици. „ Идеята за „ зелен „ Младост” е хубава, само че беше опорочена по възмутителен метод от този кмет”, разяснява Ваклин. „ Бих желал „ зеления Младост” да не е единствено цвета на американската валута”, добави той.
След сигнала за рекордния рушвет и други вложители се оплакаха от насиск. Кметицата Десислава Иванчева бавела преписките на вложители, до момента в който не се съгласят да се откажат да строят в личните си парцели. Вместо това им предложила да ги разменят за общински терени.
„ Тя ни предложи парцел, който е в капитала на софийски парцели и ние да се откажем от нашите капиталови планове и нашия терен и да осъществяваме нашите планове там. И аз я попитах: „ Добре, вие водите такива договаряния, а упълномощени ли сте за това нещо? Тя сподели, че имала утвърждението и единодушието на Фандъкова”, описа вложител.
Самата Йорданка Фандъкова също не може да се разпорежда сама с общинските парцели. Това става единствено с решение на общинския съвет.
„ Тя трябваше да направи лист с частните терени, на които не желае да се строи, и лист на терените, които са общински и могат с тях да се обезщетят притежателите. Тази среща беше преди 2 месеца, подобен лист не сме видели”, съобщи Николай Стойнев, ръководител на непрекъснатата Комисия по стопанска система и благосъстоятелност.
Говорителят на Десислава Иванчева разяснява, че задачата й е била да резервира зелените площи в квартала. Той удостовери, че кметицата е бавила инвеститорски преписки.
„ Има такива преписки, само че забавянето на е закононарушение, прави се от госпожа Иванчева и нейния екип, с цел да се открият обстоятелствата, въпросителните към въпросните територии”, съобщи Петър Кърджилов. Дали забавянията на преписките са били в разките на закона, следва да открият инспекциите в регион Младост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР