Инвеститорът милиардер Рон Барон, който е един от основните акционери

...
Инвеститорът милиардер Рон Барон, който е един от основните акционери
Коментари Харесай

Tesla ще бъде компания за 2 трилиона долара, прогнозира основен акционер

Инвеститорът милиардер Рон Барон, който е един от главните акционери в Tesla, съобщи, че в бъдеще компанията на Илон Мъск ще доближи пазарна капитализация от 2 трилиона $.

В изявление за Си Ен Би Си Барон съобщи, че продажбите на коли на Tesla ще нарастват с 50% годишно през идващите няколко години. В момента компанията има пазарна капитализация от 416,2 млн. $.

„ Ние сме доста разчувствани от това развиване “, разяснява той.

Инвестиционната компания на Барон, която ръководи активи на обща стойност 39,9 милиарда $, държи 7,3 млн. акции на Tesla. Според компанията те са добити за междинна цена от 43,07 $ за акция, като през днешния ден те костват към 10 пъти повече.

„ Отдавна споделям, че компанията ще има капитализация сред 1 и 2 трлн. $. Като се имат поради развития през последната година, 2-та трилиона наподобяват като верния залог. Това значи, че чакаме актуалната капитализация на Tesla да нарасне близо 5 пъти “, сподели Барон.

От началото на годината акциите на компанията за електрически коли са поскъпнали с над 400%.

На среща на акционерите предишния месец Мъск съобщи, че доставките на коли през 2020 година ще са с сред 30% и 40% повече в сравнение с през 2019 година Тъй също по този начин предвижда, че компанията ще сътвори автомобил за 25 хиляди $ до 3 години.

Компанията на Рон Барон също по този начин има 1,3 млн. акции в другата компания на Мъск – SpaceX.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР