Инвеститорът милиардер Рей Далио сподели, че конфликтът между САЩ и

...
Инвеститорът милиардер Рей Далио сподели, че конфликтът между САЩ и
Коментари Харесай

Рей Далио предупреждава за капиталова война

Инвеститорът милиардер Рей Далио показа, че спорът сред Съединени американски щати и Китай може да прерасне в "капиталова война ", което би навредило на американската валута. Това стана по време на утринно изявление във "Фокс нюз " с водещ Мария Бартиромо на 26 юли.

Основателят на "Бриджуотър асошиейтс " показва, че американците са в "идеологическа революция " с китайците, която, в композиция с "икономическия спад, при който се печатат и се основават пари от нищото ", е огромен проблем за щатската стопанска система.

Далио показва вероятен сюжет за идващия конфликт сред двете международни суперсили. "Има комерсиална война, има софтуерна война, има геополитическа война и е не е изключено да избухне и финансова война ", споделя милиардерът. И прибавя, че в случай че по закон се забрани да се влага в Китай или "евентуално се задържат заплащанията по облигации, които Вашингтон дължи на Пекин - все евентуални стъпки, те ще доведат до съществени нежелани резултати, примерно - цената на $ ". Чиято непоклатимост самите американски управници към този момент заплашиха и се трансфораха в "най-лошия й зложелател ".

Зелените пари се обезценяват през последните три месеца към всички съществени валути, които организация "Блумбърг " следи.

Именно стабилността на американската парична единица безпокои най-вече Далио. Както и големите дефицити, продажбите на дългови бумаги и печатането на пари вместо напъните да се усъвършенства продуктивността на труда, което да подсигурява непоклатимост в дълготраен проект.

Далио предизвестява, че великодушната фискална политика и идеологическото разделяне тласкат Америка в низходяща посока.

"Ако не работим дружно, с цел да заздравим стопанството, да бъдем производителни, да печелим повече в сравнение с харчим, да градим стабилността на нашата валута и на салдото, ще продължим да се хлъзгаме надолу ", уверен е милиардерът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР