Инвеститор в криптовалутата dogecoin, първоначално създадена на шега, но чиято

...
Инвеститор в криптовалутата dogecoin, първоначално създадена на шега, но чиято
Коментари Харесай

Съдят Мъск за 258 млрд. долара заради реклама на криптовалута

Инвеститор в криптовалутата dogecoin, в началото основана на смешка, само че чиято стойност ту се усилваше, ту спадаше, защото беше разпространяван от Илон Мъск, подаде иск за 258 милиарда $ против милиардера и неговите компании Tesla и SpaceX.

Кийт Джонсън, който твърди, че е изгубил пари, откакто е вложил в dogecoin, се разказва като " американски жител, който е бил излъган " от това, което той назовава " криптопирамидална скица за dogecoin ".

Той желае молбата му, подадена в съд в Ню Йорк, да бъде класифицирана като групов иск от името на тези, които са претърпели загуби, инвестирайки в dogecoin от 2019 година насам.

Откакто Мъск стартира да разпространява виртуалната валута, вложителите са изгубили към 86 милиарда $, пресмята Джонсън. Той би желал Мъск да възвърне тази сума на вложителите, както и да заплати двойно по-голямо обезщетение - още 172 милиарда $.

През по-голямата част от съществуването си цената на dogecoin се търгуваше на разнообразни доларови равнища.

Но при започване на 2021 година цената ѝ скочи до 0,73 $ през май същата година, на фона на трескавото пазаруване след хумористични мнения за нея от Мъск.

Вчера обаче тя струваше по-малко от шест цента. Джонсън съобщи, че съгласно него Мъск е нараснал " цената, пазарната капитализация и размера на търговията с криптовалутата посредством популяризирането й ".

Той оприличи dogecoin на финансова пирамида, защото виртуалната валута няма вътрешна стойност, нито пък е артикул. Освен това тя не е обезпечена с веществен актив, а броят на " монетите " е безграничен.

В Съединените щати зачестяват случаите на искове от вложители, които се усещат излъгани от обещанията за замогване посредством виртуалната валута.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР