Инвестираме в бъдещето на България. Не само изпълняваме, но и

...
Инвестираме в бъдещето на България. Не само изпълняваме, но и
Коментари Харесай

Наливат над 150 млн. лв. в летище София до края на 2025 г. frognews.bg

„ Инвестираме в бъдещето на България. Не единствено изпълняваме, само че и ще преизпълним капиталовата си стратегия. 150 млн. лева ще бъде приносът на „ СОФ Кънект “ към българската стопанска система до края на 2025 година, който да обезпечи трансформацията на столичния аеропорт.

 

Така общо за целия период на концесията  вложенията в развиването на българското летище ще надвишат 1,2 милиарда лева Работим интензивно и по възстановяване на въздушната съгласуваност на града и страната - повече дестинации от летище София значат основаване на нови бизнеси и още работни места, а също и разпространение на страната в интернационален мащаб “, съобщи Хесус Кабайеро – изпълнителен шеф на летище София, представен от пресцентъра на летището.

 

Инвестиционната стратегия е част от по-широката стратегическа цел, с която до 2030 година ще имаме петзвездно районно летище и трети пътнически терминал. Подобряване на пътническото прекарване, приложението на зелената сила, чистата околна среда и стабилно развиване са измежду главните цели в проекта за рационализация на летище София, осъществен от „ СОФ Кънект “. 

 

Основните капиталови планове са:

 

Строеж на 20-мегаватов фотоволтаичен парк, който да посрещне енергийните потребности на летищния комплекс. Първите пет мегавата ще бъдат внедрени още преди 2025 година
Изграждане на изцяло нов Терминал 3 до 2030 година

Пълна реорганизация на постройката на Терминал 2, който ще поеме и полетите от Терминал 1, както и създаване на 3 нови публични паркинга.

Удвояване на гишетата за регистрация на пасажери и нарастване на линиите за инспекция сигурност и граничен надзор.

Подобряване на пътническото прекарване посредством нова комерсиална зона от съвсем 2000 м2, изцяло нова зона с заведения за хранене и заведения.

Внедряване през 2023 година на нова съвременна и ефикасна система за ръководство на багажи.

3 нови пътнически ръкави, с опция за обслужване и на ширококоропусни самолети за полети на дълги дистанции.

Ремонт и усъвършенстване на летателното поле, в това число пистата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР