Инвазията в Украйна провокира изтеглянето на редица водещи световни брандове

...
Инвазията в Украйна провокира изтеглянето на редица водещи световни брандове
Коментари Харесай

Силната страна на руския MacBook: Поддържа софтуер за гледане на YouTube

Инвазията в Украйна предизвика изтеглянето на редица водещи международни марки и компании от Русия, което фрапантно понижи разнообразието и качеството на продуктите в страната.

Отговорът? Опити за основаване на съветски версии на западните модели. Видяхме " Вкусно и точка " на мястото на McDonald`s,.

Едно от огромните имена, които се отдръпнаха от страната бе софтуерният колос Apple, въпреки продажбите още да са вероятни, единствено че през така наречен успореден импорт. Сега Русия побърза да разгласи, че до края на 2022 в произвеждане ще влезе локален " MacBook палач " - преносимият компютър Bitblaze Titan на компанията " Промобит ".

Докато MacBook-ът се е трансформирал в знак на качество, приликите с съветския му еквивалент се лимитират само във визията и във обстоятелството, че и двете машина са направени от алуминий.

Търговският шеф на " Промобит " Яна Бриш показа с обява във Vkontakte, че моделът може да поддържа " съществени потребителски приложения ", както и " програмен продукт за гледане на YouTube ".

Батерията му може да устоя до пет часа. Тук сравнението с MacBook е още по-неподходящо, защото новият модел от поредицата е рекордьор за живота на батерията при преносимите компютри - съгласно изследване на Tom`s Guide той устоя до 18 часа и 20 минути.

Въпреки това Bitblaze Titan, който доста мъчно би си проправил път на западните пазари, е разкош в Русия. Производството му ще стартира в края на 2022, само че поръчките към този момент са почнали:

" Имат опция да закупите един от първите модели, направени преди всеобщото произвеждане - скъпи са. Иначе ще би трябвало да изчакате минимум до ноември, " дава отговор Бриш на един от мненията под обявата си.

Първата серия ще съдържа към 1000 копия, като лимитът е подбуден от два фактора: " От броя на процесорите, с които компанията разполага през тази година и с концепцията да бъде тестван интереса към продукта, " споделят от " Промобит " пред CNews.

Лаптопът работи с съветския процесор " Байкал-М " на компанията " Baikal Electronics ". До 27 февруари 2022 той се произвеждаше в завода на тайванската компания TSMC, само че след нашествието производството спря.

" Запасите са задоволително, с цел да бъдат основани първите 1000 бройки, " разясни Максим Копосов, началник на " Промобит ". " За идващите серии чакаме производителят да реши проблемите си и да може да ни достави с задоволително количество. "

Bitblaze Titan ще коства към 100 хиляди рубли, което е към 1500 евро, а по-луксозната му титаниева версия ще бъде на двойна цена.

Въпреки надалеч по-малкото функционалности, които извършва спрямо MacBook Pro, той тежи с близо половин кг повече - 2.2 кг при 15.6-инчов екран.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР