Инцидент в Тайланд повдига въпроси за геймърските пристрастияМанията по игрите

...
Инцидент в Тайланд повдига въпроси за геймърските пристрастияМанията по игрите
Коментари Харесай

Фатална зависимост от игрите: момче уби баща си

Инцидент в Тайланд повдига въпроси за геймърските пристрастия

Манията по игрите може да има доста рискови последствия, съдейки по зачестилите произшествия
(снимка: CC0 Public Domain)

Увлечението по компютърните игри и въздействието им върху душeвността на децата е предмет на доста научни проучвания. Изводите от тях постоянно са спорни, само че някои случаи от действителния живот свидетелстват за рискови последици.

Британското издание The Sun заяви за случай в град Суратхани, Тайланд, при който привързан към компютърните игри юноша убива татко си, откакто родителят го помолил да се откъсне от онлайн играта за известно време.

Трагедията се разиграла предходната събота, 7 декември. Тогава 17-годишният Панварат намушкал личния си татко в гърба, в резултат на което мъжът умрял.
още по тематиката
Агресивното държание на момчето било подбудено от гледище на 51-годишния полицейски сержант Ануват Чойбенгдуе да прекъсне сесията си в онлайн игра.

Когато полицията пристигнала в къщата, където се случил случаят, разкрила тялото на своя сътрудник в локва кръв. Мъжът е откаран в болница, само че лекарите не съумели да спасят живота му.

От своя страна, синът Панварат напуснал мястото на закононарушението, само че скоро по-късно бил хванат от служителите на реда, до момента в който играе на видеоигра с другар в близкото интернет кафе.

Според лелята на момчето, Ануват бил доста смутен от зависимостта на сина си от видеоигрите и непрекъснато се опитал да го защищити от вманиачаване.

Тийнейджърът прекарвал нощите в занимания с компютърни игри, а денем спял. Наскоро той бил изпъден от учебно заведение, защото постоянно пропущал часовете.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР