Интригуващи филмови заглавия от световната документалистика ще бъдат представени в

...
Интригуващи филмови заглавия от световната документалистика ще бъдат представени в
Коментари Харесай

Представят интригуващи филми от световната документалистика в Бургас

Интригуващи кино заглавия от международната документалистика ще бъдат показани в Бургас. Тази вечер там се организира четвъртото издание на интернационалния фестивал за историческо писмено кино " DOCK ".

Специално жури от кинематографи и учени от Европа ще избере 10-те най положителни кино лентата от над 100 заглавия. По време на фестивала са планувани голям брой просветителни и културни събития за гостите, ще има лекции от български и международни учени.

" Зрителите по традиция в Бургас ще видят най-хубавото от международното писмено кино, селектирано от над 500-600 заглавия, които аплайваха за този доста обичан фестивал. За страдание, тази година нямаме интернационалните посетители заради напълно справедливи условия, само че това няма по никакъв метод да помрачи десетте кино лентата от конкурсната стратегия, които в действителност мога да кажа, селектирани всред голяма конкуренция, това са едни шедьоври на актуалната документалистика по целия свят ", описа уредникът на събитието Дими Стоянович.

Камен Воденичаров е част от журито на фестивала.

" Успях да видя авансово два от филмите. Ще виждам до каква степен разтърсващо, прочувствено и с обръщение е мсяко едно създание от това, което режисьорите и продуцентите са изпратили ", сподели той.

Фестивалът ще има и съпътстваща стратегия отвън конкурсната част - напълно български творения на тематика " Българското войнско достолепие ", които ще бъдат показани в експозиционен център " Флора ", на метри от морето.

Репортер: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР