Интрига около кабинета завъртя бившият зам.-председател на парламента Кристиан Вигенин.

...
Интрига около кабинета завъртя бившият зам.-председател на парламента Кристиан Вигенин.
Коментари Харесай

Вигенин посочи кръчмаря, даде нова роля на Възраждане

Интрига към кабинета завъртя някогашният зам.-председател на Народното събрание Кристиан Вигенин. Той уточни кръчмаря на бъдещото държавно управление и сложи „ Възраждане ” в нова роля.  

" Да приказваме за мандати е все едно " да си вършим сметката без кръчмаря ". Кръчмарят сега е ГЕРБ. Българска социалистическа партия няма да взе участие в коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи ", сподели в студиото на Нова тв Вигенин. Той не изключи вид за сформиране на кабинет с поддръжката на " Възраждане ". 
-->
" Много гадание чух през последните дни. Принципни решения и позиции не могат да се трансформират от през днешния ден за на следващия ден поради някаква политическа нужда. Нека не товарим Българска социалистическа партия с отговорност за всичко, протичащо се в страната. Година и половина проявихме големи старания да има държавно управление, да могат да си приказват политическите обединения. Победителят в този момент е различен. Нека да го оставим да понесе тази отговорност. Да забележим по какъв начин ще я понесе и може да забележим и държавно управление още с първия мандат. ГЕРБ мълчи. Нека да забележим какво има да каже. Защото всичко, което си приказваме е както се споделя " малко сметка без кръчмаря ". Кръчмарят сега е ГЕРБ ", акцентира той.

" Очевидно кабинетът няма да е с наша поддръжка. Нека да забележим по какъв начин ГЕРБ си показва бъдещото държавно управление. Не можем да гадаем и да врачуваме. Не може, без да знаем какво се обмисля за първия мандат, да приказваме за третия ", уточни Вигенин.

Той акцентира, че е допустимо да се разсъждава за някаква поддръжка от " Възраждане ". " Може да се разсъждава за някакви разновидности за поддръжка, без присъединяване. Но всичко на този стадий са чисти спекулации ", безапелационен беше Вигенин. 

Вигенин разяснява и опцията да се потърсят „ отцепници ”, които да поддържат възможен кабинет. „ Да създадем сходно нещо е все едно да се върнем към обстановката от преди изборите. Мисля, че това не е съществено. При нас това не е допустимо. Няма представител на Българска социалистическа партия, който да се върже на подобен сюжети. Вероятно това, което декларирахме, и ще бъде доказано в събота, е че нямам по какъв начин да бъдем в коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи, което значи и неподкрепа към това изпитание, което може да направи ГЕРБ за сформиране на кабинет. А за втори и трети мандат – ще се съберем и ще обсъдим ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР