Интерконекторът Гърция-България (IGB) на стойност 220 милиона евро, който ще

...
Интерконекторът Гърция-България (IGB) на стойност 220 милиона евро, който ще
Коментари Харесай

Атина: Интерконекторът Гърция-България ще започне работа до края на юли

Интерконекторът Гърция-България (IGB) на стойност 220 милиона евро, който ще бъде открит публично в петък в Комотини в наличието на министър председателите на двете страни Кириакос Мицотакис и Кирил Петков, ще стартира да действа до края на юли, съобщи гръцкият министър на околната среда и енергетиката Костас Скрекас, оповестява АНА-МПА.
Скрекас, който приказва на конференция в Атина, проведена от сп. "Икономист ", акцентира ролята на Гърция за усилването на енергийната сигурност в района и Европейския съюз посредством инфраструктурата за полутечен природен газ (LNG), която към този момент е в употреба, както и плануваните нови съоръжения.
Източносредиземноморския газопровод (East Med), модернизирането на междусистемната електрическа връзка с България, Албания и Италия и построяването на междусистемна електрическа връзка с Египет.
Той също по този начин означи, че терминалът за полутечен природен газ в Ревитуса към този момент покрива до 80 % от дневните потребности на България.
180-километровият газопровод се построява от взаимно дружество на българската държавна енергийна компания БЕХ, гръцката газова компания ДЕПА (DEPA) и италианската Едисон(Edison).
Капацитетът му ще бъде 3 милиарда куб. м, който може да бъде повишен до 5 милиарда куб. м.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР