Интересно, кога и българските управници ще заговорят за духовни граници?

...
Интересно, кога и българските управници ще заговорят за духовни граници?
Коментари Харесай

Генерал: Кога ще говорим за българските духовни граници?

Интересно, по кое време и българските управници ще заговорят за духовни граници? Това попита в студиото на bTV военачалник Тодор Бояджиев.

"Ердоган си следва неоосманска идеология, това се трансформира в държавна идеология, а световна Турция последователно стартира да отстъпва на неоосманизма. Той е президент на своята страна и прави това, което счита, че е належащо за нея ", разяснява Бояджиев.

Според него, не става дума за териториални искания, това е даденост, би трябвало да я приемем, би трябвало да развиваме положителни връзки, само че не за сметка на премълчаване на историята. Народ, които си не помни историята, няма бъдеще.

„ Кога българските управници ще стартират да приказват за българските духовни граници? Кога ще се откри някой, който да напомни, че в Мала Азия, в XX в., в 1912 – 1913 година стотици български църкви, манастири, църковни парцели, персонални парцели са отнети, а българите са прогонени с огън и меч? Колко в България се знае, в кои учебници по история написа за турския геноцид? Кога най-сетне български общественик ще се изправи и ще каже на господин Ердоган: „ Вие дължите опрощение на българския народ! “? Три години преди арменския геноцид генералната подготовка е с Тракийския геноцид. Избити са към 60 хиляди българи и повече от 200 хиляди са прогонени “, сподели генералът.

Той видя "страхотна задявка " на ориста, останала незабелязана от нашите политици – Ердоган ще пристигна вероятно у нас за срещата Европейски Съюз – Турция на 26 март – Националния ден на Тракия, деня, в който отдаваме респект на българската войска и свеждаме глава пред мъчениците на турския геноцид над българското население в Тракия и Мала Азия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР