Интересен пъзел занимава изследователи от Нова Зеландия, които в продължение

...
Интересен пъзел занимава изследователи от Нова Зеландия, които в продължение
Коментари Харесай

Учени: COVID-19 може да заразява и без физически контакт

Интересен пъзел занимава откриватели от Нова Зеландия, които в продължение на седмици се пробват да схванат по какъв начин един човек е заразил други трима без въобще да има какъвто и да е контакт с тях. На помощ на учените идват видеозаписи и генетични проби, с цел да се реши загадката. 

Става въпрос за случай, при който мъж с позитивен тест е бил изолиран в хотелска стая. Други трима, с негативни проби, само че обитаващи стаи на същия етаж, са дали позитивни проби за вируса. Според епидемиологичните проучвания заразяването най-вероятно е станало в коридора от двете страни на стаята, заяви БГНЕС. Вратата на инфектирания мъж е била отворена единствено за няколко секунди, позволявайки на въздуха от стаята му да се популяризира по коридора. Така и хора от другите стаи, с които не е имал никакъв контакт, са били инфектирани.
Европа обмисля нова Коронавирус тактика: Да живеем с вируса както с грипа
Когато стартира пандемията от ковид, на испанците беше подредено да си останат вкъщи за повече от три месеца. Седмици наред не ги...
Прочети повече
Според откривателите, разследвали този случай, това е в допълнение доказателство за високия % на инфекциозност на вируса, както и доказателство за успеваемостта на имунизацията. Учените създали опит, който посочил, че един имунизиран човек, останал в стая с трима заболели, не е болен.

Случаят на инфектираните в коридора е от юли, когато цялостен полет от Филипините до Нова Зеландия е подложен под карантина в хотел.

Вратите на стаите са били отваряни единствено за доставка на храна и за осъществяване на PCR-тестове. Според наредбите на хотела е било неразрешено вратите на стаите да се отварят по едно и също време.

Още:
Кой и по какъв начин ще предписва хапчета за COVID-19 у нас?
До дни се чака страната ни да получи първите количества от хапчетата на Merck и Pfizer за лекуване на COVID-19, оповестиха от здравното...
Прочети повече
Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР