Интересът на чужденците към дестинациите за здравен туризъм е голям

...
Интересът на чужденците към дестинациите за здравен туризъм е голям
Коментари Харесай

Интересът на чужденците към здравния туризъм у нас е голям, отчете Николова

Интересът на чужденците към дестинациите за здравен туризъм е огромен и Кюстендил би трябвало да се възползва от тази опция.

Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на срещата ѝ с представители на туристическия отрасъл в Кюстендил. В полемиката участваха кметът на града Петър Паунов, зам. регионалният шеф Матей Попниколов и зам.-министърът на туризма госпожа Ирена Георгиева.

Вицепремиерът посочи, че районът има големия капацитет да заеме значимо място на картата на българския туризъм . Тук история, просвета и потреблението на минералните запаси вървят ръка за ръка от древността. В тази тежка спешна обстановка медицинския, балнео- и СПА туризмът могат да бъдат мощен тласък за бранша и връщането му към предходните равнища , посочи министър Николова.

Министърът разясни, че един от рекламните клипове на Министерството на туризма, снимани взаимно с Асоциацията на екскурзоводите, е отдаден на неповторимата за България и Европа картинна изложба на Владимир Димитров-Майстора. През идващата седмица той ще бъде пуснат в обществените мрежи и огромните малките екрани.

Градът има доста благоприятни условия за фамилен и уикенд туризъм. Важно е да се оферират привлекателни пакети, изключително през есенния сезон , посочи министър Николова.

Тя цитира и данни от Единната система за туристическа информация (ЕСТИ), съгласно които от началото на годината до 11 септември 2020 година пренощувалите туристи в общината са 10 278. От тях 9 100 са били български жители, а останалите най-вече от Северна Македония, Италия, Гърция, Германия и Сърбия. В цялата област пък пренощувалите лица са 33 хиляди, от които още веднъж по-голямата част са българи - 30 хиляди

Министърът обясни пред сектора подхванатите ограничения от Министерството на туризма и държавното управление за поощряване на бизнеса след рецесията от COVID-19.

Кметът на града господин Петър Паунов благодари на вицепремиера за срещата. По думите му туристическият бранш би трябвало да основава добра база и да става все по-привлекателен за младежите , които да имат предпочитание да се развиват в него. Туризмът е част от един по-добър живот и ние би трябвало да бъдем част от него, разясни господин Паунов.

В рамките на полемиката бизнесът показа пред вицепремиера разнообразни хрумвания и благоприятни условия за развиване на Кюстендил, както и проблемите, пред които е изправен. Те акцентираха на изгодите от минералната вода и нуждата за увеличение на местата за настаняване. Бе разисквана и тематиката за професионалното обучение в областта на туризма и основаване на разнообразни атракциони, които да притеглят гости в региона.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР