Интересът към възможностите за производство и доставка на продукти за

...
Интересът към възможностите за производство и доставка на продукти за
Коментари Харесай

Положителни резултати отчитат от участието на България в оръжейно изложение в Кайро

Интересът към опциите за произвеждане и доставка на артикули за отбранителната промишленост, показани от сопотската оръжейница, докара до позитивни за сдружението резултати. Още през идната седмица в предприятието ще пристигна непозната делегация, а до края на актуалната година ще бъдат подписани три нови контракта.

Това регистрират от Министерството на стопанската система след присъединяване на България на едно от най-големите изложби в Арабско-африканския регион - " EDEX 2021 ", провело се от 29 ноември до 2 декември в Кайро, Египет.

Страната ни бе показана от н ай-голямото държавно дружество от Военно-промишления комплекс на страната ни - ВМЗ ЕАД, дружно с още 11 български компании .

От ведомството регистрират, че през последните седмици бяха подписани контракти за над 30 милиона лв. /за съпоставяне - през м. май, юни и юли нямаше нито един подписан договор /. В ход са контракти за нови пазари и затвърждаване на съществуващите. Ежеседмично оръжейницата се посещава от най-малко три делегации, водени от разнообразни търговски сътрудници. В рамките на идващите два месеца ще бъдат подписани контракти за към 100 милиона лв. , гарантиращи работа през цялото първо шестмесечие на 2022 година.

Оперативното управление на ВМЗ ЕАД още веднъж декларира своята позиция, че медийният звук и политическото говорене по тематики, засягащи българския военно-промишлен комплекс, са нездравословни и работят против ползите на страната .

От МИ осведомиха, че представители на 12 български компании са показа ли опциите за произвеждане, доставка и рационализиране в страната ни на артикули за отбранителната промишленост .

От Сдружение " Българска отбранителна промишленост " благодарят персонално на служебния министър на стопанската система Даниела Везиева, която показа опциите на българската промишленост по време на формалните си срещи..

В рамките на " EDEX 2021 " се показват повече от 400 изложители от целия свят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР