Интересът към имотите в София остана голям и през тази

...
Интересът към имотите в София остана голям и през тази
Коментари Харесай

Прогноза: Цената на жилищата в София остава около 1000 евро/кв. м още 1-2 години

" Интересът към парцелите в София остана огромен и през тази година, а забележителна част от търсенето към момента е неудовлетворено ", твърди изпълнителният шеф на BULGARIAN PROPERTIES Полина Стойкова.

Основните индикатори за жилищния пазар в София за 2018 година са: закъснение на темпа на повишаване на цените до към 5% на годишна база, стабилизация на пазара на ценови равнища към 1000 евро/кв.м., два пъти по-добра досегаемост на жилищата по отношение на тази от преди 10 години, възходящо предложение на жилища ново строителство, което продължава да бъде желано от купувачите.

" Перспективите за пазара са позитивни, като упованията ни са цените да се задържат към актуалните равнища през идващите 1-2 години ", казва Стойкова.

Данните сочат, че през 2018 година цените в София задържат достигнатите в края на 2017 година равнища и остават без основни промени в 3-те следващи минали тримесечия.

Средната цена на жилищата в София през 3-тото тримесечие на годината е 1 090 евро/кв.м. при 1 086 евро/кв.м. за 2-ро тримесечие и 1 092 евро/кв.м. при започване на годината. Вече цяла година психическата граница от 1 090 евро/кв.м. не може да бъде премината. Очаквано, пазарът се стабилизира и се развива доста по-плавно от предходните години на наваксване.

Средната покупна цена на жилищата в София е 86 260 евро при равнища към 90 000 евро в предходните тримесечия. Тази наклонност отразява повишаването на каузи на закупените двустайни жилища и наклонността за търсене на по-малки площи за сметка на повишените цени на кв. м.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР